Eesti peatreener Martin Reim.Foto: Robin Roots
Jalgpall
10. september 2018, 19:59

ÕL SOOMES | Martin Reim: Soomel pole Kreeka-taolisi triblajaid ja hästi tehnilisi mängijaid (9)

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Rahvuste liiga raames Turu linnas Soome meeskonnaga. Kui meie kaotasime üleeile 0:1 Kreekale, siis põhjanaabrid alistasid kodus 1:0 Ungari. 

"Kindlasti polnud meil plaan olla tagasihoidlikud, pigem Kreeka headus sundis meid väga palju ilma pallita rapsima," meenutas peatreener Martin Reim eelmise mängu esimest 20 minutit, mille nahka ka positiivne tulemus läks.

"Selles suhtes on Soome ja Kreeka sarnased, et ka Soome on tihti väga agressiivne, jõuline ja suudab päris kõrgelt palju survestada. Kodumäng oli heaks testiks enne homset, sest on oodata midagi sarnast."

Aga mis on Kreeka ja Soome peamised erinevused? "Üks on Põhjamaa sats, teine Lõuna-Euroopa. Sealt ka erinevus individuaalses meisterlikkuses. Ei taha öelda, et Soome mängijad pole palliga head, aga kindlasti pole neil Kreeka-taolisi triblajaid ja hästi tehnilisi mängijaid.

Aga üldiselt võttes, füüsiline võimekus on siin alagrupis kõigil vastastel päris kõrgel tasemel. See on koht, kus meid ka homme proovile pannakse."

Konstantin Vassiljevi seisust. Kas ta peab vajadusel taas 90 minutit vastu? "Kuidas võtta!? Ta on saanud palju jõudu koguda ja puhata. Värskust ja jõudu on. Ta pole olnud vigane, vaid on saanud treenida. Füüsilist vormi on, aga kindel on see, et kui regulaarselt väga kõrgel tasemel ei mängi, siis koondisemängud jätavad taastumisele oma jälje. Tegelikult on ta täiesti tipp-topp korras. Loodetavasti on ta võimeline vajadusel homme terve mängu mängima."

Soome alustas Rahvuste liigat Tamperes 1:0 võiduga Ungari üle, mis pilt vastasest ees on? "Oli aja küsimus, mil Soome koondise tulemused hakkavad paranema, sest mängijate tase on küllaltki hea. Viimasel aastal on seda ka tulemustes näha, nad on pika aja jooksul (aasta - M.T.) kaotanud vaid ühe mängu.

See on koht, kus meil tuleb asja parandada ja ennast positiivsele rajale seada. Kindel on see, et üleeilsest kodumängust midagi lihtsamat ei tule. On oodata sarnast võitlus, aga loodame ise olla paremas hoos ja palliga kindlamad. See oli kodus üks suuremaid probleeme. Meie palliga mäng polnud sel tasemel, et eelmist mängu võita."