Serena Williams (paremal) Carlos Ramosega vaidlemas. Foto: AFP/Scanpix
Tennis
10. september 2018, 21:30

TENNISEDRAAMA JÄTK! ITF astus Williamsile karistuse määranud kohtuniku kaitseks välja (1)

Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) avaldas US Openi finaalis skandaali keskmesse kistud kohtunikule Carlos Ramosele toetust. 

"Carlos Ramos on üks kogenumaid ja hinnatumaid tennisekohtunikke. Tema US Openi finaalis vastu võetud otsused olid selgelt kooskõlas mängu reeglitega, mida kinnitas ka korraldajate poolt Serena Williamsile määratud rahatrahv (Williamsit trahviti kolme rikkumise eest 17000 dollariga - toim.)

On täiesti arusaadav, et selline vahejuhtum toob endaga kaasa väljuhäälse debati, kuid selle käigus ei tasu ära unustada, et kõik Ramose tehtud otsused olid tehtud vastavalt reeglitele," kulges ITFi pressiteade.

Williamsi ja arbiiteri vaheline "probleem" hakkas hargnema teise seti alguses, kui õigusemõistja arvates sai Williams tribüünilt abi, mis on reeglitega keelatud, oma treenerilt Patrick Mouratogloult. Kuigi ameeriklanna vandus, et midagi sellist pole olnud "pole kunagi petnud, pigem kaotan", määras Ramos talle hoiatuse.  

Teise hoiatuse, mis tähendas punkti vastasele, sai Williams 3:2 eduseisult, mil ta vihahoos oma reketi lõhkus. Seejärel muutus staadionil valitsenud õhkkond üha mürgisemaks ning ameeriklanna oli lisaks endale Ramose vastu üles ässitanud ka suurema osa publikus

Tunded keesid lõplikult üle pärast seda, kui Osaka oli võitnud kaks geimi järjest ning Williamsi 3:4 kaotusseisu jätnud. "Sa oled valetaja. Millal sa minu ees vabandad? Ütle, et sul on kahju!" põrutas ameeriklanna kohtuniku suunas. Vihapurse päädis sellega, et Ramos määras geimi Osakale, kes lõpuks mängu 6:2, 6:4 võitis.