Karl-Martin RammoFoto: Facebook / Karl-Martin Rammo
Spordivaria
11. september 2018, 15:25

Rammo võitis olümpiavetel MK-sõidu ja sai teada: Jaapanis on haid

Jaapanis, 2020. aasta Tokyo olümpiamängude vetel alanud purjetamise MK-etapil võitis Karl-Martin Rammo täna Laseril teise sõidu ja lõpetas esimeses 22. kohaga.

Sealhulgas ka haiuime kohanud Rammo jagas muljeid oma Facebooki küljel:

"Boom! Täpselt nii kiiresti esimene võistluspäev möödas ongi. Erinevalt eelnevatest päevadest tervitas meid kaunis keerutav maatuul, mis oli küll maalt puhuva suuna kohta üllatavalt suure lainega. Vahest mängis rolli meie raja asukoht, mis oli piisavalt kaugel, nii et laine jõudis end korralikult koguda.

Tuult oli meil kuskil 5-8 m/s ja keerutas kenasti. Ei midagi, millega Eesti purjetajad kunagi kokku poleks puutunud. Olen endale selleks regatiks seadnud eesmärke, millest üheks on head stardid. Esimene katse selles kategoorias positiivset tagasisidet ei saa, start polnud suurem asi ja pidin vaba tuule pärast kõvasti võitlema. Sõitsin end esimese krüssu keskpaigaks veel kenasti ladvikusse, kuid suhteliselt "unforced error", kus suhteliselt suurte tuulepööramistega päeval läksin esimesena pundist väikse pööramise peale pauti tähendas, et ülemise märgi kindla esikümne asemel olin kuskil 20.-25. Suuri hädasid justkui polnud, kuid head flowd see sõit ka ei leidnud, kogu aeg jäi nagu midagi puudu. Finišis 22.

Teises sõidus parandasin vead. Sain enda jaoks viimase aja kõige keerulisema stardipositsiooni pealt mitte hiilgavalt, kuid piisavalt hästi ära, et mul oli ruumi vajutada. Purjetamisel ja enamikul teistel asjadel meie eludes on kummaline komme üsna arusaadavaks (proovides vältida sõna "lihtsaks") muutuda, kui tead väga täpselt, mida sa teed. Nii juhtus ka minu sõidus, kus asjad lihtsalt "klikkisid" ja erinevalt enda noorusajast ei hakanud ma seda nähtust igasugu jaburustega segama. Vahepeal kärises vahe üsna pikaks, kuid midagi lihtsat siiski polnud. Kuna tuul oli keerutav ja lõpuni mitte eriti etteaimatav, siis ei tundunud ükski vahe piisavalt safe. Igal juhul, MK-etapi sõiduvõit olümpiavetelt käes.

Kokku olen siis 22. ja 1. kohaga hetkel 9. kohal, kust on väga hea homme edasi minna. Teises sõidus nägin juhtumisi endast ca 3 m kaugusel ka uime veest välja kargamas. Õnneks oli tegu taganttuulega, kus tagumikku üle poordi kallutada pole vaja, mistõttu ütlesin vaid selges eesti keeles endamisi "Assa nuga" ja jätkasin sõitu - tuleb välja, et siin on haid - väiksed, ca meetri kuni pooleteisesed, aga siiski, haid."