Tunnete ära? John McEnroe on aktiivselt osalenud veteranide turniiridel-mängudel.Foto: SCANPIX
Tennis
11. september 2018, 16:40

John McEnroest Serena Williamsini - kümme näidet tennisistide suurest frustratsioonist

Serena Williamsi laupäevane väljaütlemine USA lahtiste meistrivõistluste finaalmängus Naomi Osakaga polnud midagi enneolematut, tennisistid pole varemgi kohtunikega rahul olnud. Kõigi aegade kuulsaimat tsitaati hoiab enda käed USA legend John McEnroe.

1 John McEnroe: "Sind ei saa võtta tõsiselt."

Nii ütles McEnroe 1981. aastal Wimbledonis kohtunik Ted Jamesile pärast seda, kui too tema servi audis olevaks kuulutas. Tagajärg: 1500 dollarit trahvi.

2 Viktor Troicki: "Maailma kõigi aegade halvim kohtunik."

Troicki sõnum 2016 Wimbledonis. Järgmise punktiga kaotas ta mängu ja sõimas kohtunikku edasi.

3 Mihhail Južnõi tagus reketiga vastu enda pead

Nõnda tegi Južnõi 2008. aastal Miami turniiril mängus Nicolas Almagroga.

4 Nick Kyrgios: "Kas sul on kõik korras?"

Nõnda pöördus Nick Kyrgios 2016. aasta Austraalia lahtistel kohtuniku poole mängus Tomaš Berdychiga.

5 Grigor Dimitrov lõhkus kolm reketit

Dimitrov läks 2016. aasta Istanbuli turniiri finaalis endast nõnda välja, et lõpetas tervelt kolme reketi elupäevad. Üks purustustöö tähendas ühtlasi geimi- ja mängukaotust.

6 Marcos Baghdatis lõhkus juba neli reketit!

Kui Dimitrov tegi tuule alla kolmele, siis Baghdatis 2012. aasta Austraalia lahtiste mängus Stan Wawrinkaga juba neljale reketile - ning seda järjest, pingil istudes, mõnda isegi kilest välja võtmata!

7 Novak Djokovic rebis särgi puruks

Äsja USA lahtised hiilgavas stiilis võitnud Novak Djokovic oli 2016. aasta sügisel mõõnas - Shanghai turniiri poolfinaalis lõhkus ta esmalt reketi ja rebis seejärel enda särgi puruks.

8 Serena Williams sõimas kohtunikku ja diskvalifitseeriti

Williams "paistis silma" ka üheksa aasta tagusel US Openil. Mängus Kim Clijstersiga oli vastane kahe punkti kaugusel mänguvõidust, kui Williams tegi topeltvea. Seejuures teisel servil fikseeris kohtunik joonele astumise. Williams läks tolle kohtuniku juurde ja sõimas tollel näo täis. Punkt läks ja mäng samuti.

9 David Nalbandian vigastas pukikohtunikku

2012. aasta Queen's Clubi turniiri finaalis lõhkus Nalbandian reklaamtahvli ja ühtlasi vigastas selle taga istunud pukikohtunikku. Argentiinlasest mängija diskvalifitseeriti.

10 Andrea Petkovici muserdas valeotsus

2015. aasta Dubai turniiril loeti üks selgelt auti läinud pall väljakul olevaks ning see muserdas Zarina Diasega mänginud Petkovici nõnda, et ta avaldas põlvitades rahulolematust, kaotas hiljem mängu ja lennutas hoogsalt reketit.