Raido Ränkel.Foto: Team Haanja
Talisport
11. september 2018, 19:43

Eesti suusatajaid tabas Austriasse jõudes ebameeldiv üllatus (5)

Eesti parimaid suusasportlasi koondava Team Haanja kodulehel kirjeldati, mis toimub Ramsau keskmäestikulaagris. Septembri alguses kohapeale jõudes avastasid sportlased, et olud on suusatamiseks liiga kehvad.

"Laagri eesmärk oli koguda suusakilomeetreid ligi 3000 m kõrgusel liustikul. See, et septembris ei saa liustikul suusatada, oli meie koondise jaoks esmakordne ja seda tõdesid ka teiste riikide koondislased," seisis blogis.

"Olukord on hetkel väga kehv: jää on must ja suurte lõhedega. Tavapäraselt käime Ramsaus hommikuti suusatamas ja õhtul sõidame rullsuuskadel, jookseme, käime jõusaalis. Lumepuuduse tõttu tegime plaanid ringi ja kasutasime vaid suviseid treeningvahendeid. Laagri alguses trotsisime ka päris palju vihmast ilma, kuid see ei pidurdanud meid tegemast suurepäraseid treeninguid."

"Teine pool Ramsaus veedetud ajast oli õnneks päikseline. Tagantjärele mõeldes võibolla tuli isegi kasuks, et suusatama ei pääsenud. Intensiivseid treeninguid sai seeläbi tehtud rohkem ja tunduvalt kvaliteetsemalt. Kiirustreeningute järgi võib öelda, et sportlased on paremas seisundis kui eelmisel aastal samal ajal, mis teeb ainult heameelt."

Loe pikemalt ja vaata pilte Team Haanja blogist!