Konstantin VassiljevFoto: Erki Pärnaku
Jalgpall
12. september 2018, 01:41

ÕL SOOMES | Konstantin Vassiljev: üritasime ja üritasime, aga kahjuks ei saanud väravale pihta

Eesti jalgpallikoondis jätkas Rahvuste liigat 0:1 kaotusega Soomele. Keskpoolkaitsja Konstantin Vassiljev lausus mängu järel Eesti ajakirjanikele, et mehed peaksid teatud olukordades olema enda suhtes kriitilisemad, mitte lihtsalt tõdema, et vastane oli hea.

Kas Soome ja Kreeka mängus oli sarnasusi? "Seis on kindlasti sarnane asi. Täna oli võrdsem mäng kui Kreekaga. Lihtsalt vastased olid ees konkreetsemad, sellest tuli ka värav. Meie üritasime ja üritasime, aga kahjuks ei saanud väravale pihta."

Ehk et sama teema, kvaliteet lõpufaasis? "Jah, kindlasti. Siin on ka objektiivsed põhjused. Kahjuks praegu enamus meie ründemängijaid ei mängi klubides ega löö palju väravaid. Seoses sellega puudub arvatavasti enesekindlus." 

Tipuründes oli Henri Anieri asemel Sergei Zenjov. Kas mängupilt tundus parem? "Ei tea, treenerid kindlasti hindavad seda asja. Plaan töötas. Kõrge press andis meile natuke rohkem võimalust palliga mängida ja pani Soome pigem mängima pikki palle. Mõnikord olime nendega hädas, aga pigem kõik toimis. Üks apsakas mängu alguses, seda ei pidanud tulema. Olime täiesti mängus sees, polnud algus nagu Kreeka vastu, kus Kreeka domineeris."

Standardolukordadest. Ladusid neid palle sinna kasti üksjagu, aga põhimõtteliselt ühtki korraliku lööki ei tulnud. Mida ses osas ära annab teha? "Kui ei tule ühtki lööki, siis peame sellest kindlasti mõtlema. Kuidas leida tsooniruumi või meest, kes löögi teeks.

Mõnikord oli arvatavasti probleemiks tsenderdus, aga normaalseid palle oli päris palju. Kahjuks soomlased olid esimesena jaol."

Et siis kokkuvõtvalt on probleemid klubitasandil ja meil tuleb loota väikesel imele või eneseületusele? "Ei, ma ei ütle, et väikesele imele. Mingi mängutase on meil ikka olemas. Lihtsalt peame mõnel hetkel rohkem kriitikat enda peale võtma ja mõtlema olukordade üle, kus me polnud head. Mitte lihtsalt ütlema, et vastane oli hea. Täna oli meie lõpetamine alla arvestust, kui tahame sellist mängu võita."

Isiklikust vormist kahe täismängu taustal: "Olen rahul, et mul õnnestus mängida. Võin tänada Martin Reimi, et ta usaldas mind. Proovisin teha kõik, et tal poleks pärast otsusest kahju. Tulemus oli meie jaoks halb, null punkti ja null väravat, aga olen pigem positiivne pärast neid kohtumisi.

Meil on arenemisruumi. Usun, et treenerid ja enamus mängijaid näevad seda ja saavad sellest aru. Kõik sõltub meist endist ja tööst oma klubides. Kui tahame areneda, siis põhiosa tööst on seal."