Serena WilliamsFoto: SIPA/Scanpix
Tennis
12. september 2018, 10:19

Tenniselegend Serena Williamsi juhtumist: enda eest seisvaid mehi kutsutakse sõnakateks, naisi hüsteerilisteks (4)

Möödunud nädalavahetusel kõvasti kõmu tekitanud USA lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaali kohta võttis nüüd sõna ka ala legend Billie Jean King, kes on tuntud suure võrdõiguslasena."Pole küsimustki, et Serena läks üle piiri. Keegi ei ütle, et ta käitus sportlikult, aga iva on selles, et peakohtunik Carlos Ramos tegi olukorra hullemaks. Ta reageeris juba alguses valesti. Peakohtunikuna pead mängu sujuvana hoida, aga ta tegi täpselt vastupidist." rääkis King.  

Williamsi ja arbiiteri vaheline "probleem" hakkas hargnema teise seti alguses, kui õigusemõistja arvates sai Williams tribüünilt abi, mis on reeglitega keelatud, oma treenerilt Patrick Mouratogloult. Kuigi ameeriklanna vandus, et midagi sellist pole olnud "pole kunagi petnud, pigem kaotan", määras Ramos talle hoiatuse.  

Teise hoiatuse, mis tähendas punkti vastasele, sai Williams 3:2 eduseisult, mil ta vihahoos oma reketi lõhkus. Tunded keesid lõplikult üle pärast seda, kui Osaka oli võitnud kaks geimi järjest ning Williamsi 3:4 kaotusseisu jätnud. "Sa oled valetaja. Millal sa minu ees vabandad? Ütle, et sul on kahju!" põrutas ameeriklanna kohtuniku suunas.

Kingilt uuriti ka, kas tegu oli seksismiga.

"Kui mehed enda eest seisavad, kutsutakse neid sõnakateks. Naisi hüsteerilisteks. Aga me ei ole, me lihtsalt seisame enda eest," ütles ta.

Billie Jean King võitis karjääri jooksul üksikmängus 12 Suure slämmi tiitlit, lisaks 16 paarismängus ja 11 segapaarismängus.