Foto: AP/Scanpix
Inimesed
12. september 2018, 10:24

Kasuisa pilastas „Forrest Gumpi“ näitlejannat aastaid (5)

Hollywoodi legend Sally Field ("Mrs Doubtfire", "Forrest Gump") kirjeldab 18. septembril ilmuvas mälestusteraamatus "In Pieces", kuidas kasuisa teda seksuaalselt kuritarvitas.

Tulevase filmistaari vanemad Margaret ja Richard lahutasid 1951. aastal, kui Sally oli nelja-viiene. Juba järgmisel aastal abiellus Margaret näitleja Jock Mahoney ehk Jockoga.

Field (71) ütleb, et Mahoney pilastas teda umbes 14. eluaastani.

"Kõik oleks olnud palju lihtsam, kui mind oleks vallanud üksainus tunne, kui Jocko oleks olnud ainult julm ja hirmuäratav," rääkis näitlejanna New York Timesile. "Aga ta ei olnud. Ta võis olla imeline, lummav, ja meie emaga olime tema nõiutud jüngrid."

Sally tundis end tollal ühtaegu abitu lapsena ja võimuka mittelapsena. "See oli võim. Ja ma nautisin seda. Aga ma tahtsin olla laps. Ja samas ..."

Fieldi ema lahutas Mahoneyst 16 abieluaasta järel. Mees suri 1989. Nüüdseks on surnud ka Margaret.

Field arutleb oma memuaarides, et tema korduvad armusuhted superstaar Burt Reynoldsiga olid katse taasluua omaaaegset haiglast suhet kasuisaga. "Ajasin endast vaime välja, see oli hädavajalik. Püüdsin kõike sedapuhku toimima saada."

Reynolds suri eelmisel nädalal 82 aasta vanuses. Fieldile on see teatav kergendus – nii ei saa Burt tema mälestusi lugeda. "See raamat teeks talle haiget."