NubluFoto: Adam Blake
Saund
12. september 2018, 11:26

Räpisensatsioon Nublu annab oktoobris täiesti ajuvaba kontserdi (13)

Räpisensatsioon Nublu esineb 13. oktoobril esmakordselt Kultuurikatlas, kus annab ühe selle sügise vähestest kontsertidest. Väidetavalt on tegemist räppari siiani kõige ajuvabama kontserdiga, sest oodata on nii pöörast lavasõud kui spetsiaalselt kontserdi jaoks loodud produktsioonilahendusi.

Nublu on salapärane eesti räppar, kelle tähelend sai alguse Soundcloudi üles riputatud lugudest, mis levisid muusikasõprade seas kulutulena ning on tänaseks erinevates muusikaplatvormides kogunud kokku miljoneid kuulamisi. Olgugi, et fännid teavad kõiki tema hitte, sealhulgas lugusid „Mina ka“ ja „Öölaps!“ sõna-sõnalt peast, ei tea keegi, kes Nublu päriselt on. Anonüümsus on räppari firmamärk, mis teda siiani alt pole vedanud.

Kuidas jõudis Nublu Soundcloudist muusikaedetabelite tippu ja kõikide eestlaste kõrvu? „Me teame räpis omast käest, et mingid asjad tulevad lainetena tagantjärele, mis ei ole hittideks mõeldud, vallutavad edetabeleid ja saavad aastahittideks,“ rääkis räppar Reket suvel Raadio 2 hommikuprogrammis Nublu hitistaatusesse jõudnud loost „Mina ka“, mida on ainuüksi YouTube’is pea kaks ja pool miljonit korda kuulatud.

Mõminaräppariks tituleeritud artisti on kirjeldatud kui osavat poeeti, kes räägib enda loomingus elust, olust ja suhetest lihtsalt ja ilustamata, just nii, nagu need on. Vürtsi lisavad paras kogus eneseirooniat ning lüürikasse peidetud kalambuurid. Esinemistel erinevate kostüümide ja veidrate näokatetega üllatav räppar on avastanud hea loo saladuse ning oskab sellest viimast võtta.

Lisaks Nublule astuvad peol üles pealinna kuumimate peosarjade Grind ja Bianca DJ-d. Kontserdipileteid alates hinnaga 15 eurot on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast. Lisainfo leiab Facebookist.