George Weah jalgpalli mängimas. Foto: Twitter/@Coral
Jalgpall
12. september 2018, 11:40

Jalgpallilegendist president esindas 51aastaselt koondist ning ärritas nigeerlasi

George Weah. 1995. aasta maailma parim jalgpallur. Libeeria elav legend. Alates jaanuarist riigi president. Väärikasse ritta lisandus eile üsna kummaline täiendus. Ta mängis Libeeria-Nigeeria maavõistluses 51aastasena koguni 79 minutit. Viimati 2003. aastal profijalgpalli mänginud Weah'l polnud vastas omasugused õllekõhuga sellid, vaid tippvutimehed.

Nigeeria koondises pallisid näiteks Inglismaa kõrgliigaklubi Leicester City poolkaitsja Wilfred Ndidi, sama satsi ründaja Kelechi Iheanacho ning Itaalia meistrisarja tiimi Chievo Verona mees Joel Obi. 

Tegemist oli omal ajal PSGs, AC Milanis ja Chelseas mänginud Weah lahkumismänguga, kus saadeti pensionile number 14, mida ta oma karjääri parimatel aastatel uhkusega kandis. 

Nigeeria võitis kohtumise 2:1, kuid nende toetajatele pakkus matš seegipoolest kamaluga meelehärmi. Väidetavalt tuli Weah osalemine kõigile üllatusena.

"Weah mängimine on suur naljanumber ning lugupidamatu Nigeeria koondise suhtes. Kui ta tahab lõbutseda, kutsugu oma vanad kolleegid näidiskohtumisele. See pidi olema tõsine maavõistlus," kirjutati Twitteris. 

"Mida, George Weah on platsil? Jep, mulle aitab. Pärast rasket päeva on magamine mõistlikum," säutsus teine.

"George Weah mängib Nigeeria vastu. Aafrika liidrid ja komöödia," nentis kolmas.

"Mis Nigeeria jalgpalliliidul viga on?" küsis neljas. "Te tassisite meie professionaalid Libeeriasse pensionäride juurde õllemängule." 

"Kallis jalgpalliliit. Palun harige meid. Kes maksis selle puhkusematši tšarterreisi eest? George Weah või keegi teine? Andke teade või tuleb mäss," kirjutas kohalik jalgpalliajakirjanik Adepoju Tobi Samuel. 

Eile sai koondistevutti maitsta ka George Weah 18aastane PSGs mängiv poeg Timothy, kes esindas USAd 1:0 võidumängus Mehhiko vastu. Tegemist oli tema viienda koondisematšiga.