Tanel Kangert Tour de Francel. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgrattasport
12. september 2018, 13:08

RASKEKAHURVÄGI RIVIS! Austrias toimuval MMil esindavad Eestit nii Tanel Kangert kui ka Rein Taaramäe

22.-30 septembril toimuvad Austrias Innsbruckis maanteesõidu maailmameistrivõistlused. Eraldistardis esindab Eestit Tanel Kangert (Astana Pro Team), ühisstardis on rajal nii Kangert kui ka Rein Taaramäe (Direct Energie).

Kolmas osaleja on hetkel veel lahtine, aga ühe variandina on koondise treenerid välja pakkunud Norman Vahtra (Cycling Tartu), kes osaleks ühisstardis. Vahtra osaleb ka MU vanuseklassi eraldistardis.

Juunioride vanuseklassis osalevad grupisõidus Henri Treimuth (Viljandi Rattaklubi) ja Artjom Mirzojev (CFC Spordiklubi) ning eraldistardis samuti Mirzojev ja Gleb Karpenko (Kalevi Jalgrattakool).

Koondise treeneri Jaan Kirsipuu ja Rene Mandri sõnul on eraldistardi eesmärgiks see, et Tanel Kangert jõuaks kaheksa parema sekka. Norman Vahtra eesmärgiks on sõita üle EMil saavutatud 17. koht. Juunioride vanuseklassi kuuluvad Gleb Karpenko ja Artjom Mirzojev võiksid jõuda vastavalt esikümnesse ja esikahekümnesse.

Ühisstardi puhul võiks oodata Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti jõudmist esikümnesse, kuna olümpiamängudel oli Tanel Kangert 9. ja rada on mõlemale ratturile sobiv. Henri Treimuth ja Artjom Mirzojev on võimelised sõitma esikahekümnesse.

„Juuniorid osalevad enne MMi veel nädalases ettevalmistuslaagris Hispaanias ja Norman Vahtra osales just rahvusvahelistel võistlustel Panevežyses. Oleme katsunud poiste vormi just MMiks ajastada,“ kommenteeris Kirsipuu koondise valmisolekut.

„Naisi otsustati sel aastal MMile mitte lähetada, kuna rada on väga järskude tõusudega ja eeldab tugevate eeldustega mäesõitjaid, aga hetkel sellise eeldusega tipptasemel naisrattureid meil välja panna ei ole,“ põhjendas Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson naiste eemale jäämist MMist.