Dennis Schröder.Foto: Martin Ahven
Korvpall
12. september 2018, 14:17

Homme Tallinnas mängiv Saksamaa NBA-staar: olen koondises, et Saksamaa fännid mind oma silmaga näha saaks (5)

Homme MM-valikturniiril Eestiga mängiva Saksamaa korvpallikoondise suurim staar Dennis Schröder ütles pärast tänast treeningut Eesti ajakirjanikele, et talle meeldib enda oskusi kodustele fännidele näidata. See on ka peamine põhjus, miks ta on koondises kohal sisuliselt alati kui võimalik.

„Koondises mängimine teeb mulle head. Kõik minu kodused fännid saavad mind oma silmaga mängimas näha ja mind ergutada. NBAs olles otsene side puudub. Koondises mängimine ja nendega (koondisekaaslastega) kokkusaamine on suur au,“ ütles sügisest Atlanta Hawksi asemel Oklahoma City Thunderi särgi selga tõmbav Schröder.

„Arvan, et mängime tiimina hästi kokku, sest meie meeskonnakeemia on väga hea. Kõik on ühel lainel. Aga homne mäng Eestiga tuleb raske. Peame täiega peale tulema ja valmis olema,“ lisas 185 cm pikkune mängujuht.

Mida ootab Schröder Eesti koondiselt? „Eesti koondise kohta ma suurt ei tea. Aga oleme vaadanud videot ja mängijad selgeks teinud. Eelkõige peame vaatama, mida ise teeme ja endast kõik andma.“

Mullu kogus Schröder Hawksi eest keskmiselt 31 minutit, 19,4 punkti ja 6,2 resultatiivset söötu. Sel hooajal langevad need näitajad ilmselt tuntavalt, sest ta alustab suure tõenäosusega pingilt – mängujuhi positsiooni täidab Thunderis ka Russell Westbrook.

Eesti - Saksamaa MM-valikmäng algab homme kell 19 Saku suurhallis.