Maxi Kleber (paremal).Foto: Martin Ahven
Korvpall
12. september 2018, 15:09

GALERII | Saksamaa koondise põhitegija Doncicist, Nowitzkist ja Eesti koondise suurimast relvast (1)

Kuigi Saksamaa korvpalli läbi aegade legendaarseim mängija Dirk Nowitzki on juba 20 aastat esindanud Dallas Mavericksi, siis alates 2017. aastast esindab sama NBA klubi ka 211 cm pikkune äär Maxi Kleber, kes pole korvpallisõpradele nii tuntud.

26aastane Kleber rääkis enne homset Eesti-Saksamaa MM-valikmängu Esti ajakirjanikele nii koondisest kui ka ookeani tagusest liigast. Mullune debüüthooaeg kujunes talle individuaalselt isegi mõnevõrra edukamaks kui esialgu arvata võis. Kleber sai 36 mängus algkoosseisu ja viskas Mavericksi särgis keskmiselt 5,4 punkti ja võttis 3,3 lauapalli.

Maxi Kleber...

...Saksamaa koondise esindamisest: "Koondis on auasi. Kasvasime praeguse põlvkonnaga sisuliselt koos üles. Alati, kui kokku saame, on meil väga lõbus. Tore on suhelda inimestega, kes mängivad sama lipu all kui sina ise. Kui aega on ja tervis lubab, pole mingit küsimust - koondisesse tuleb tulla! Ka Mavericksi treenerid ja esindajad olid väga avatud sellele, et ma koondist esindaksin."

...Eesti koondisest: "Neil on palju häid viskajaid.* Tahame nad rajalt maha võtta. Peame jalgadest kiiresti liikuma ja omavahel suhtlema. Kaitses peame olema kindlasti paremad kui viimastes sõprusmängudes (Saksamaa kaotas nii Türgile kui ka Itaaliale)."

...algavast teisest hooajast Mavericksi särgis ja Dirk Nowitzki mõjust: "Olen suvel väga palju vaeva näinud, et paremaks saada. Eelmisel aastal olime Dirkiga sisuliselt kogu aeg treeningusaalis koos. Ta rääkis mulle, mis mind NBAs ees ootab. Ta aitas mind palju, aga kui hooaeg pihta hakkab, võtavad treenerid ohjad üle ja ütlevad, mida teha tuleb. Aga kui soovite Dirki kohta öelda, et ta on mu isafiguur NBAs, siis palun väga."

...suurte ootustega Mavericksi tulevast Luka Doncicist: "Juba praegu on näha, et haipi on meie ümber kõvasti. Kindlasti pööratakse meile oluliselt rohkem tähelepanu kui mullu. Meil on ka teisi uusi mängijaid ja usun, et esineme paremini. (Eelmisel põhihooajal kogus Mavericks vaid 24 võitu ja 58 kaotust)."

Vaata Saksamaa koondise trenni galeriist!

* - Siinkirjutaja täpsustava küsimuse peale, kas Kleber äkki Eesti viskajaid üle ei hinda, sest paljud paremad mängijad septembris koondist ei esinda, tegi sakslane korraks suured silmad. Ent siis kinnitas ta, et kolmesed on endiselt Eesti suurim trump.