Foto: Lugejafoto
Krimi
12. september 2018, 15:43

FOTOD | Nigulas süüdati kahel korral ühe pere autod (13)

"Asi siin Nigulas läheb aina hullemaks, nüüd juba õe auto pandi põlema kaltsu ja bensiiniga," kurdab Hannes. 

Läänemaal Nigula vallas tegutseb süütaja, kes on sihikule võtnud ühe pere autod. 

"Mõlemad toimepandud süütamised on olnud meie perekonna autode pihta," räägib Hannes, kelle isa ja õe autosid paaripäevase vahega põlema on üritatud panna. 

Esimene süütamine toimus 8.septembril  enne kella kaht öösel. Põlengut märkas naabrimees, kes sellest kohe majaelanikke teavitas. 11. septembril kell kümme õhtul pandi põlema teine auto. 

"Esimesel korral pandi põlema vanad ajalehed ja kaltsud, teisel korral oldi targemad ja kasutati paberi asemel bensiini. Politsei käis mõlemal korral ka kohapeal ning kummalgi korral ei võetud asitõendeid kaasa, vaid öeldi, et viige prügikasti. Samuti ei algatatud esimesel korral väärteomenetlust, kuna auto ei saanud kahjustada," kirjeldab Hannes. 

Hannese sõnul asuvad mõlemad autod maja nurga juures. Süütamiseks kasutatud riideräbalad pärinevad kõrval asuva hoone ukse eest, kus asub teise ringi riiete pood. 

„8. septembril saime teate, et Lääne-Nigula vallas põlevad auto kõrval riided, õnneks said riided kustutatud ja auto kahjustada ei saanud. Eile hilisõhtul saime samast kohast teate autopõlengu kohta, õnneks saadi kohapeal tulele jaole ja auto kustutatud, kahjustada sai auto põrkeraud. Alustasime juhtunu uurimiseks menetluse ja anname endast parima, et välja selgitada, kes tule süütas," kommenteerib Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits. "Kui kellelgi on infot, mis võiks uurimisele kaasa aidata, võtke palun politseiga julgelt ühendust.“