Ocean Boulevard, kuurortlinna Myrtle Beach peatänav näeb välja kui mahajäetudFoto: Reuters/Scanpix
Maailm
12. september 2018, 18:37

GALERII | Inimtühi USA idarannik ootab Florence'it (9)

Neljapäeva hilisõhtul või reede esimestel tundidel USA idarannikule jõudev orkaan Florence tabab peamiselt Põhja- ja Lõuna-Carolina osariike ja Virginiat. Umbes 1,7 miljonit inimest on saanud evakueerimiskäsu ja rannikuäärsed kuurordid on kui kummituslinnad: inimtühjad ja laudadega kinni löödud.
Foto: AP/Scanpix

Ekspertide sõnul ei vaibu orkaan kiirelt, vaid möllab Carolinade kohal umbes kolm päeva, enne lõuna poole Georgia osariiki suundumist. Carolinade maanteed on umbes põgenevatest autojuhtidest, kes pagevad Florence'i raevu eest. Hoiatus tormi ja võimalike üleujutuste eest on antud ka Marylandis ja pealinnas Washingtonis.

Foto: Ka neljajalgsed põgenevad: kohalik loomade varjupaik toimetab elanikud ohutusse kaugusse (Dorchester Paws/via REUTERS)

Juba on välja arvutatud ka võimalik tormikahju: umbes 170 miljardit dollarit (146 miljardit eurot). Florence kergitab merel lained lausa üle 20 meetri kõrgusele, vahendab New York Post.

Foto: Väike abiline aitab täiskasvanutel liivakottidest valli ehitada (AP/Scanpix)

Föderaalse Kriisikontrolli Agentuuri juht Jeff Byard rõhutab, et inimesed peavad evakueerimiskäsku tõsiselt võtma: „See ei ole mingi väike kriimustus, vaid Mike Tyson, kes Carolinadele näkku virutab.“

Foto: Töömehed löövad rannaäärse kortermaja aknad kinni (EPA / Scanpix)

Rannikuäärsete linnade elanikud on kas põgenenud sisemaale või otsinud peidupaika ametlikes tormivarjendites. Poed on esmatarbekaupadest tilgatumaks ostetud. Äride ja elumajade uksed-aknad on tormi, aga ka võimalike röövlite hirmus laudadega kinni löödud. Teadmine, et linn on tühi ja poed kinni, võib meelitada ligi neid, kel lähenevast orkaanist hoolimata näpud teiste vara järele sügelevad.

Foto: Tühjad riiulid toidupoes (EPA / Scanpix)