EKLi peasekretär Keio Kuhi (vasakul) annab oma FIBA Euroopa ametivennale Kamil Novakile taotluse 2021. aasta EMi korraldamiseks.Foto: Eesti Korvpalliliit
Korvpall
12. september 2018, 17:38

Eesti taotleb 2021. aasta korvpalli EMi korraldusõigust! (2)

Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi kohtus täna Genfis FIBA Euroopa osakonna peasekretäri Kamil Novaki, FIBA peasekretäri Patrick Baumanni ja organisatsiooni presidendi Horacio Muratorega, et esitada ametlik avaldus 2021. aasta Euroopa meistrivõistluste alagrupiturniiri korraldusõiguse saamiseks.

Kuhi sõnul oleks suurturniiri alagrupifaasi korraldamine kahtlemata märgilise tähendusega suursündmus. "Meil on ette näidata edukas rahvusvaheliste turniiride korraldamise kogemus ja professionaalne meeskond. Kindlasti oleks sel väga positiivne mõju Tallinnale, kogu Eesti riigile ja eestkätt kohalikule korvpallile," ütles Kuhi pressiteate vahendusel.

EKLi spordidirektori Alar Varraku hinnangul on 2021. aastaks Eesti korvpallis toimunud ka nn põlvkondade vahetus. "Kolme aasta pärast on juba täna pead tõstvad uued koondislased meie rahvusmeeskonnas põhitegijad ja neile lisandunud viimastel aastatel selge arenguhüppe teinud U18 vanuseklassi mängijad. Eurobasket 2021 nimel oleme alustanud tööd juba varem. Selle tõestuseks on koondise mängijate valik ja kaasamine koondise tegevusse. Pikemalt mõtleme juba ette hea tulemuse tegemisele 2025. aasta EM-turniiril. Miks mitte trügida seal kaheksa parema hulka!"

Teadaolevalt on 2021. aasta EMi taotlemas 12-15 riiki, aga Eesti on üks esimesi, kes seda ametlikult kinnitanud.

2015. aastal Riias toimunud EMi alagrupiturniiril osales kokku 8000 eestlast, kes ostsid 23 000 piletit, mis annab optimismi, et see turniir on fännide poolt oodatud.

Kuhi hinnangul olid Rahvusvahelise Korvpalliliidu juhtfiguurid positiivselt meelestatud. "Meil õnnestus tutvustada Eesti korvpalli ja meie strateegilisi eesmärke personaalselt FIBA juhtivatele isikutele. Tagasiside oli igati positiivne ja tänasel päeval võime nende toetusele loota. Vajadusel on nad nõus ka isiklikult Eestit külastama. Hetkel on pinnas korraldusõiguse saamiseks igati soodne."

Euroopa meistrivõistluste alagrupiturniiri korraldamine oleks alaliidu hinnangul üks mahukama mastaabiga üritusi Eesti lähiajaloos ning avaldaks vähemalt sama suurt majanduslikku mõju kui näiteks augustis toimunud UEFA superkarikafinaal Madridi Reali ja Madridi Atletico vahel.