Sander Raieste.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
12. september 2018, 21:06

Eesti koondisega liitunud Raieste: ma ei tea, mis minust Hispaaniasse naastes saab (4)

Eesti korvpallikoondisega liitunud ääremängija Sander Raieste ei tea, mis temast Hispaaniasse naastes saab. Praeguste märkide järgi tunduks kõige loogilisem, et ta jätkab Vitoria Baskonia duubelmeeskonnas, mis mängib Hispaania tugevuselt kolmandas liigas.

Endale ja isegi osale Baskonia klubi asjapulkadele üllatuseks ei alustanud ta hooajaeelset ettevalmistust koos Euroliigas mängiva põhimeeskonnaga. Varasemad kaks aastat oli ta augustis ja septembris trenni teinud just staaride keskel ja võrreldes toonase ajaga on eestlane mängijana küpsemaks saanud.

"Mingit põhjendust pole tulnud, ju siis oli treeneri otsus. Õnneks kaks ja pool nädalat tagasi öeldi mulle, et pean ikkagi järgmisel hommikul suures trennis olema. Sain Baskoniaga Hispaanias ringi ka sõita ja kolm kontrollmängu kaasa teha," rääkis Raieste pärast tänast korvpallikoondise treeningut Õhtulehele.

Mis saab 19aastasest pallurist aga Hispaaniasse naastes? "Ei kujuta ette. Praegu on teadmatus, kas hakkan uuesti põhitiimiga trenni tegema või jätkan duublis. Võimalus on ka kuskile laenule minna, aga Vitoriale on kasulik, kui ma olen nendele kogu aeg saadaval, kui keegi näiteks vigastada saab. Siis saan teda kohe treeningul asendada. Pealegi saan 1. jaanuarist Hispaania korvpallikodakondsuse," vastas Raieste.

"Jah, tunnen seda sarja, kus duubel mängib ja seal võib tekkida mugavustsoon. Aga teisalt on seal mulle kindlad mänguminutid. Saan kõvasti hullata. Pealegi on sel hooajal mängugraafik tihedam," lisas ta.

Eesti koondises peaks Raieste täitma põhirolli, nagu ka suvistes MM-valikmängudes. Homse Saksamaa mängu eel kinnitas ta, et on terve ja heas vormis.