Maik-Kalev KotsarFoto: Stanislav Moshkov
Korvpall
12. september 2018, 21:22

USAst kohale lennanud Kotsar Eesti koondisest loobujatest: mina ei heida neile midagi ette

Eesti korvpallikoondise tsenter Maik-Kalev Kotsar rõhutas enne homset kohtumist Saksamaaga, et hoolimata hõrenenud koosseisust peab Eesti minema homset MM-valikmängu võitma.

"Alati peab minema võitma. Kunagi ei saa vastupidist väita. Kui võitma ei lähe, pole õiget spordimehe hinge," kinnitas Kotsar pärast tänaõhtust treeningut.

USAst Lõuna-Carolina ülikoolist koondisemängudeks kohale lennanud Kotsar ütles, et pidi enne kojusõitu mõned ained ette ära tegema ja ülikoolist paar luba saama, aga üldiselt ei tekkinud tal kordagi kahtlust, kas tulla või mitte tulla.

Kuidas reageeris Kotsar aga viimastel nädalatel tulnud uudistele, et paljud senised koondislased otsustasid klubide juurde jääda?

"Eks natukene on ikka kahju, et nad ei saanud tulla. Aga nad peavad oma elatist kindlustama. Kui võimalust ei ole, siis nad ei saa tulla. Minu arust ei saa neile midagi ette heita," vastas ta.

Sokk: uued mehed annavad võimsust juurde

Koondise peatreener Tiit Sokk avaldas lootust, et koondis suudab homme Saksamaa ja pühapäeval Serbia vastu näidata stabiilset mängu ja suuri ärakukkumisi vältida.

"Noore koosseisuga on tihti see jama, et mängime normaalselt ja siis tuleb järsku mingi auk. Tahan, et suudaksime mõne mängu ühtlaselt mängida ja oma asjadega hakkama saada. Siis vaatame, mis tulemuse see toob," ütles ta.

"Me pole jõudnud uute meestega (Kotsar, Rauno Nurger, Sander Raieste) väga palju trenni teha, aga see kolmik annab meile kindlasti võimsust juurde. Juba nende kujudele peale vaadates on näha, et seis on parem kui enne," lisas juhendaja.

Eesti - Saksamaa MM-valikmäng algab homme kell 19 Saku suurhallis.