Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
13. september 2018, 07:12

Naise surma tõttu karistada saanud pansioni juhid otsivad ringkonnakohtust õigust (4)

OÜ Pandivere Pansioni juhid vaidlustasid Tartu ringkonnakohtus Viru maakohtu otsuse, millega neile mõisteti tingimisi vangistus pansionis veremürgitusse surnud naise väidetavalt hooletusse jätmise eest. 

Sirjet süüdistati selles, et ta ei täitnud Pandivere pansioni Vao maja juhatajana töölepingust ja seadusest tulenevaid kohustusi ning jättis oma tegevusetusega eaka naise eluohtlikku olukorda.

Margust süüdistati ERRi teatel selles, et ta ei korraldanud Pandivere pansioni juhatuse liikmena pansioni juhtimist ega omanud ülevaadet pansioni pakutava hooldusteenuse kvaliteedist, ning jättis kannatanu oma tegevusetusega eluohtlikku olukorda.

Tänavu mais mõistis Viru maakohtus Sirjele kaheaastase vangistuse tingimisi, Margusele aasta ja kaheksa kuulise vangistuse tingimisi. Pandivere pansionile, keda süüdistati juriidilise isikuna, mõistis maakohtus 30 000 eurose rahalise karistuse. Sirje ja Marguse kaitsjad ning OÜ Pandivere Pansion kaitsja on esitanud maakohtu otsuse peale apellatsiooni Tartu ringkonnakohtule, kes seda ka arutab.