Urmas Sõõrumaa vestlemas "Pealtnägija" ajakirjaniku Piret Järvis-Milderiga.Foto: www.facebook.com/pealtnagija
Inimesed
12. september 2018, 21:26

Urmas Sõõrumaa spirituaalsest teekonnast: ma ei ole hulluks minemas, ma lihtsalt ei salli enam seltskondi, kus aetakse primitiivset juttu (87)

“Pealtnägijas” rääkis oma spirituaalsest ja vaimsest elustiilist suurärimees Urmas Sõõrumaa. 56-aastane seitsme lapse isa kaldub viimasel ajal aina rohkem esoteerikasse. Kui tavaliselt varjavad edukad inimesed oma vaimseid otsinguid või alternatiivseid tõekspidamisi, siis Sõõrumaa on silmatorkav erand. Bilansi ja kasumi kõrval lähtub Sõõrumaa äris alati mõnest vaimsest või esoteerilisest õpetusest. 

“Mulle meeldib ja on alati meeldinud hea enesetunne, hea olemine, nii füüsiliselt kui vaimselt, et ma saaks siin universumis ja maailmas tasakaalukalt ja hästi hakkama ja tunneks end hästi,” räägib mees. Sõõrumaal on 89 miljoni väärtuses vara, talle kuuluvad firmad USS Security ja US Invest, mis arendab ka Rotermanni kvartalit. 

Ärimeestega lõunatamise ja kallite pidude asemel, istub Eesti kuulsaim kapitalist hoopis nädalate kaupa koopas, joob tajulaiendavat ayahuasca't ja järgib ka äriotsustes astroloogiat ja pendli juhiseid. 

“Ma arvan, et kolm nädalat pimetoas oli tõsine restart, nii füüsilisel, vaimsel kui ka spirituaalsel tasemel. Ja veel olukorras, kus ma olin Põhja-Tais, kui väljas on 30 kraadi sooja, kõik sulistavad helesinises vees, siis võtad ja istud terve teise mehe puhkuse pimetoas. See oli selline fantastiline kogemus, kus sa tõesti said aru, et siin maailmas on kõik võimalik, siin õhus on kõik olemas, sellest tuleb ainult kinni võtta! Teine kogemus, mis oli ligilähedane, oli ayahuasca-kogemus Peruus,” jutustab Sõõrumaa. 

Sütel kõndimine Adilas Foto: Robin Roots

Ka oma sünnikoju Adilasse rajas mees pühakoja ning viis seal möödunud aasta juulis läbi ainulaadse esoteerilise riituse. Kohal olid avaliku elu tegelastest näiteks Diana Klas, Anu Saagim, Kati Saara Vatmann, “Prooviabielu” tähed Helen ja Kalvi-Kalle.

Osad peavad kunagist muskelautode ja uhke Hispaania villaga eputanud Sõõrumaad hulluks ning arvavad, et mehe peas ei ole enam kõik korras. Sõõrumaa aga naerab ning kinnitab, et temaga on kõik hästi ning ka kümneid aastaid ei tähtsustanud mees materiaalseid asju ülemäära.

“Hulluks minemas ma ei ole, naudin täiega oma tegemisi, olemisi. Mulle meeldib olla nende inimeste keskel, kes selliste asjadega tegelevad. Kujutage ette, kui hea seal on olla. See on vaikus, see on naeratus, sa tunned seda armastust. Mis seal siis hullu on. Lähed järgmisesse seltskonda, kus pooled suitsetavad, osad on napsitanud, jutt on tihtipeale selline primitiivne, asjadest, kellel ilusam, kellel pikem. Ma ei tunne ennast seal nagu hästi,” tõdeb ärimees.

Ka mehe lapsed toetavad ja tunnustavad oma isa. “Alati on huvitav kuulata tema reiside ja mõtete kohta, mis on alati suursugused, mis on alati ettenägelikud. Ta oskab vaadata suurt pilti, aga samas suudab olla tugev ettevõtja, tegeleda perega, olla ka vaimselt tugev ja avatud inimesed. On huvitav, kuidas ta seda tasakaalu hoiab,” sõnab poeg Ander Sõõrumaa.

Adila puhkekeskuse soolaleivapidu; Urmas Sõõrumaa Foto: Martin Ahven