Madridi Reali staarid. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
13. september 2018, 11:55

Madridi Real seisab valiku ees - kas uuendada staadionit või jahtida staare?

Madridi Reali värske peatreener Julen Lopetegui võiks teoorias järgmisel suvel rahumeeli mängijateturul ringi vaadata, sest neid mehi, keda Reali rahakott välja ei kannatakse, maailmas just liiga palju ei leidu. 

Teatavasti kuulub üleminekute rekord PSG'le, kes käis Barcelonale Neymari eest välja 222 miljonit eurot. See summa aga kahvatub Madridi säästude kõrval, sest väljaande AS andmetel on Hispaania suurklubi kõrvale pandud ligikaudu 372 miljonit eurot. 

Samas ei pruugi Real kogu summat mängijateturul laiaks lüüa, sest klubi president Florentino Perez soovib paralleelselt uuendada ka meeskonna kodustaadionit. Santiago Bernabeu renoveerimine vajaks aga enam kui 500 miljoni euro suurust rahasüsti. 

Kui tavaliselt tulevad sellises olukorras appi pangad, siis Realil on juba niigi käsil kahe laenu tagasi maksmine, mille kogusumma järgmise viie aasta jooksul ulatub 60 miljoni euro peale.

Müstilised summad? Tõepoolest, aga sama kosmiline on Reali käive. Näiteks hooajal 2016-17 oli klubi sissetulek 751 miljonit eurot, kuid kui toona suudeti veel prisket kasumit teenida, siis mullu olid klubi kulutused juba tunduvalt suuremad. 

Oma pitseri Reali brändi suurele rahakotile vajutab ka nende korvpalliklubi, kes jäi eelmisel hooajal, vaatamata Euroliiga võidule, peaaegu 30 miljoni euroga miinusesse.