Kimi Räikkönen. Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
13. september 2018, 12:36

Miks näitas Kimi Räikkönen presidendi vastuvõtul Soome rallilegendile keskmist sõrme? (8)

Kimi Räikkönen ei jätka järgmisel aastal küll enam Ferrari roolis, kuid vähemalt ei lahku soomlane vormelisarjast päriselt. Nimelt siirdub mees järgmiseks hooajaks oma "kasvatajatiimi" ehk Sauberisse. 

Kui enamus fänne on sellise kompromissiga rahul, siis Soome rallilegend Juha Kankkunen oleks parema meelega näinud, kuidas Räikkönen kuningliku sarjaga lõpparve teeb. Miks?

Nimelt leppisid järgmisel aastal 60. juubelit tähistav Kankkunen ja Räikkönen kaks aastat tagasi Soome president Sauli Niinistö vastuvõtul kokku, et panevad oma võimed Jyväskylä rallil proovile. 

"Rääkisime seal paljudest asjades, kuid jutu käigus kutsus ta mind ka ralliduellile. Leppisime kokku, et tuleme mõlemad 2019. aasta Soome rallil välja. Tommi Mäkinen lubas meile mõlemale isegi WRC masinad organiseerida," meenutas Kankkunen. 

Kuidas aga vormeliäss neljakordsele autoralli maailmameistrile duellikutse esitas?

"Kimi hakkas ärplema, et ta suudaks mulle rallis pähe teha, kuna olen liiga vana. Vanust on mul tõesti juurde tulnud, kuid vastasin Kimile, et ära sa, poiss, und näe! Vormeliga ma tõesti sõita ei oska, aga kurat, rallis sind minu eluajal edu ei saada," meenutas Kankkunen naeru saatel vahejuhtumit. 

Kuidas järgmisel aastal 40. aastaseks saav Räikkönen sellele aga reageeris? Ta näitas keskmist sõrme. 

Räikköneni Sauberisse siirdumise tõttu tuleb meeste ralliduelliplaan aga ootele panna. "Olime selle plaani osa surmtõsised, kuid nüüd, kus Kimi järgmisel rallil ei osale, ei näe ka mina põhjust rajale naasta. See oleks olnud mu ainus motivaator," nendib Kankkunen.