Ruslan Boširov (vasakul) ja Aleksandr Petrov Vene telekanali RT saates.Foto: AP/Scanpix
Maailm
13. september 2018, 15:16

VIDEO | Skripalide mürgitamises kahtlustatavad Boširov ja Petrov: käisime Salisburys turistidena (138)

Venemaa president Vladimi Putin kuulutas kolmapäeval maailmale, et Suurbritannias Skripalide mürgitamises süüdistatavad Ruslan Boširov ja Aleksandr Petrov on tsiviilisikud ning nendega ei ole seotud midagi erilist ega kriminaalset. Venemaa president tegi samas ka ettepaneku, et nad võtaks vabatahtlikult meediaga ühendust ja räägiks endast. Ja nii juhtuski. Neljapäeval võttis Vene propagandakanali mainega telekanali RT peatoimetaja Margarita Simonjan meestelt intervjuu, milles nad väitsidki, et käisid Salisburys turistidena. 
Ruslan Boširov (vasakul) ja Aleksandr Petrov Vene telekanali RT saates. Foto: AP/Scanpix

Intervjuu ajal tugevalt närveerinud Boširov ja Petrov ütlesid, et otsustasid meediaga suhelda sellepärast, et president Vladimir Putin kutsus neid tegema. Mehed eitasid, et on Vene sõjaväeluure (GRU) agendid ja kinnitasid, et käisid Salisburys turistidena. „Sõbrad soovitasid meil juba ammu külastada seda imeilusat linna. See on turismilinn, seal on tuntud katedraal,“ rõhutasid nad. Nad selgitasid ka, miks käidi Salisburys  nii 3. kui ka 4. märtsil. Nimelt seganud esimesel päeval linna vaatamist lumetuisk ning seetõttu käidi seal ka teisel päeval, kui lumi oli juba sulanud.

Küsimusele, kas nad käisid ka Skripali maja juures vastas Boširov: „Võimalik, et me käisime seal. Võimalik, et käisime sealt juhuslikult mööda. Me ju ei teadnud temast varem midagi.“

Boširov ja Petrov kinnitasid, et tegelevad äriga, mis on seotud sportlaste toidulisanditega, ning nad on korduvalt äri asjus Euroopa riikides käinud.

Briti valitsuse esindaja ütles pärast Boširovi ja Petrovi esinemist, et mehed valetavad ning nad on GRU töötajad.