Londoni Chelsea mängijad.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. september 2018, 14:25

KUIDAS EDASI? FIFA uus reegel paneks rahakad suurklubid täbarasse olukorda

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) soovib piirata nende mängijate hulka, keda suured vutiklubid välja laenavad. 

Saksamaa meedia väitel soovivad vutijuhid välja laenatavate mängijate piirnormiks seada kaheksa pallurit. See paneks aga raskesse olukorda näiteks Londoni Chelsea, kes on tänavu laia maailma laiali saatnud 40 vutihakatist. 

Nii soovib FIFA piirata suurklubide võimu, kes suurema rahakoti tõttu endale pingi peale talendikaid mängijaid kokku ostavad. Küll hakkaks reeglimuudatus mõjutama ainult profilepinguga pallureid, ega takistaks noormängijate (alla 21aastased) laenamist. 

"Meie jaoks on väga oluline piirata välja laenatavate mängijate arvu," sõnas FIFA president Gianni Infantino. "Alla 21aastased pallureid, kes on samal ajal ka klubis treenitud mängijad, see muudatus puudutama ei hakka."

Teine suurklubi, kes mitmeid pallureid uksest laenuleping pihus välja saadab, on Juventus. Nemad on tänavuseks hooajaks uue ulualuse leidnud 26 pallurile. 

Lähiajaloo suurim farss toimus neli aastat tagasi aga Parmas, kui ühe üleminekuakna jooksul liitus nendega (sh noortesüsteem) 181 pallurit. Välja saadeti (koos laenudega) aga 205 mängijat.