Sebastian Vettel. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
13. september 2018, 17:19

Sebastian Vettel: olen iseenda suurim vaenlane (1)

Vormel-1 karusell jätkub nädalavahetusel Singapuris. Hooaja kokkuvõttes hoiab kindlalt esikohta Lewis Hamilton, kellele järgneb Sebastian Vettel, keda on viimastel etappidel tabanud mitmed tagasilöögid. 

Ferrari pilooti lahutab Hamiltonist 30 punkti, kuid vahe võiks vabalt olla tunduvalt väiksem. Või koguni Vetteli kasuks. Nii ebaõnn aga ka oma vead on kaalukausi vähemalt praegu kindlalt briti kasuks kallutanud. 

"Olen iseenda suurim vaenlane," vahendab BBC Vetteli mõttekäiku. "Kui asjad tunduvad üsna paigas olevat, suudan ikka midagi kihva keerata." 

Hooaja lõpuni jääb veel kaheksa etappi. See tähendab, et kui sakslane soovib Mercedesega kihutavat Hamiltoni püüda, siis üleliia punkte ta enam ära anda ei tohi.

"Ta hoiab liidrikohta, nii et teda tuleb edestada. Aga kõik võimalused tema püüdmiseks on veel olemas. Küsimus on selles, kuidas seda teha," rääkis Vettel tiitlivõistlusest. 

Hamilton on samuti seda meelt, et esikohaduell pole sugugi lõppenud. "Järgmised võistlused saavad väga rasked olema. Palju punkte on veel saadaval. Ferrari on olnud võimsam, kuid oleme neid seni meeskondliku tegutsemisega edestanud," sõnas ta.