Mängivad Eesti - Saksamaa, ründamas Saimon Sutt, kaitses Maik Zirbes.Foto: Teet Malsroos
Korvpall
13. september 2018, 20:41

7 VÕTIT | Schröder ja Co lustis Tallinnas, Eesti - Saksamaa 43:86 (2)

Eesti korvpallikoondis võttis Rocca al Mare suurhallis 2019. aasta MM-valikturniiri raames vastu Saksamaa ja kaotas 43:86. Tegemist on visatud punktide osas Eesti antirekordiga. Sakslased jätkavad täisedu, 7 võiduga, Eestil on 2 võitu. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Saksamaa kõrgem mänguklass. Midagi pole teha, Eesti ja Saksamaa koondiste vahe on praegu suur. Olukorda võimendab asjaolu, et Eestil puudub terve rida mängijaid, ent ka juhul, kui oleksime täisjõus, oleks võitu väga raske loota. Saksamaa koondise liider Dennis Schröder on Euroopa paremaid mängujuhte ning tema saldo (18 p, 10 rs, 6 lp) räägib iseenda eest. Samas on tema ümber kvaliteetsed tegijad, sakslaste koondisel pole nõrka kohta. Meie koondise noorema põlve mehed said tasuta kõva koolituse.

2. Milline õhkkond valitses suurhallis?

Täitsa tore. Suurhalli kogunes ehk kardetust rohkemgi rahvast. Kui pärast Belgiaga peetud mannetuid kontrollmänge võis peljata, et kossuhuvilised ei leia teed Rocca al Maresse väga üles ning veel pool tundi enne kohtumise algust olid tribüünid üsna hõredad, siis lõpuks täitusid need päris kenasti. Kindlasti oli publikut rohkem kui suvel sama kaliibriga tiimi Kreekaga peetud mängus ning kurvale skoorile vaatamata elati omadele lõpuni kaasa. Mõnigi huviline tuli vaatama Schröderit ja tema talendi austajad ei pidanud pettuma.

3. Mida positiivset jäi Eestile mängust "näppude vahele"?

Sander Raieste pealtpanek. Vaata seda videot ja kõik on selge!

4. Kes oli Eesti parim?

Rain Veideman. Selle koosseisu kogenuim mängija startis hästi, tabades lühikese aja jooksul kaks kaugviset. Ehkki edaspidi kõik välja ei tulnud, võitles ta temale omaselt, lõi teravusi, tema vastu tehti hulgaliselt vigu, mees sai mitu "puukat", aga ei küsinud vahetust ja rügas lõpuks üle 30 minuti. Ta täitis taas nii ründava tagamängija kui ka mängujuhi kohta ning jõudis eestlastest ainsana kahekohalise arvu punktideni (14).

5. Mida peab Eesti järgmiseks mänguks parandama?

Kõike. Siin pole pikka juttu, praegune koondis saab absoluutselt kõiges areneda. Esmajoones sooviks näha, et visked tabaksid paremini - just vabadelt positsioonidelt sooritatud. Mehed ja pall liikusid paremini kui mängudes Belgiaga ja päris sageli leiti korralikud viskekohad, kuid realiseerimine jättis kõvasti soovida. Ka tehti isiklikke vigu liiga palju ja kohati kergekäeliselt, näiteks Indrek Kajupank langes juba teise poolaja esimesel minutil mängust. Kaitses võideldi, aga vastase mänguklass lubas saada piisavalt palju korve. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

MM-valiksari jätkub Eesti ja Saksamaa jaoks pühapäeval. Eesti sõidab külla Serbiale, Saksamaa võtab aga koduses Leipzigis vastu Iisraeli.