Tiit SokkFoto: Stanislav Moškov
Korvpall
13. september 2018, 21:09

Tiit Sokk: välja tuli väga vähe asju, mida soovisime teha (6)

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast 43:86 kaotatud mängu Saksamaale, et vastas olid väga kogenud mehed, kes suutsid tema hoolealused eksima panna.

"Vastas oli väga kogenud meeskond, kel on iga detail paigas. Õiged katted, liikumised, mehed said palli õiges kohas. Samuti tegutsesid nad kaitses õigesti. Tänu sellele lõid meie mehed verest välja. Välja tuli väga vähe asju, mida olime mängu eel kokku leppinud, mida soovisime teha," rääkis Sokk.

Ta märkis, et praeguses kuuemängulises MM-valiksarja teises tsüklis tuleb seada siht iga korraga oma asju paremini ära teha. "Peame õppima kannatlikkust. Kui midagi pahasti läheb, kipub asi mõneks ajaks veerema. Vastane mängitas ka päris pikalt põhimehi ja meid hoiti kogu aeg pinge all. Kaotasime oma agressiivsuse, enesekindlus kadus ja sealt tulid möödavisked."

Kuidas said hoolealused pealiku hinnagul hakkama Saksamaa liidri Dennis Schröderiga, või on too nii hea, et polegi vasturohtu võimalik leida? "Teatud tegevused olid meie poolt talle rohkem "lubatud", aga päris plaani kohaselt ei õnnestunud mängida. Saime tema üks-üks mängu alguses kontrolli alla, aga ta söötis ja teised mehed tegid korvid ära,"  selgitas Sokk.