Jose Mourinho (vasakul) ja Romelu Lukaku. Foto: DARREN STAPLES
Jalgpall
14. september 2018, 11:29

Manchester Unitedi ründetuus kaitseb Mourinhot: ta ei teeskle, erinevalt teistest treeneritest

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas on tänavu ilmselt enim kõneainet pakkunud Manchester United ja klubi peatreener Jose Mourinho. Nüüd astus portugallase kaitseks välja meeskonna ründetäht Romelu Lukaku. 

Üks skandaalsemaid momente oli Unitedi 0:3 kaotusele Tottenhami vastu järgnenud pressikonverents, kus Mourinho nõudis ajakirjanikelt austust. Lukaku sõnutsi pole aga kogenud treener üldse mitte paha inimene, vastupidi. 

"Arvatakse, et ta on halb, sest tema peamine eesmärk on võita. Aga mulle meeldib, et ta ei teeskle oma emotsioone, erinevalt paljudest teistest treeneritest. Kui ta on õnnelik, siis ta näitab seda välja," kaitses Lukaku Mourinhot. 

Ta lisas: "Ma ei mõista, miks inimestele tema otsekohesus ei meeldi. Kui ta on mu peale vihane, siis üritan oma mängu parandada, et tema tuju tõsta." 

Ründaja sõnutsi pole Mourinho sugugi sõjakas. Tegemist on hoopis väga sõbraliku pereinimesega, kes viskab trennides vajadusel nalja ja kaitseb oma mängijaid igas olukorras. Lukaku on kindel, et kogenud juhendaja väärib austust.