AJAKIRI STERNFoto: TAIRO LUTTER
Galeriid
14. september 2018, 12:48

ÜBERSEKSIKAS GALERII | Täna tähistab 40. sünnipäeva Eesti tippmodell Carmen Kass (38)

Täna tähistab 40. sünnipäeva Paides sündinud Eesti tippmodell Carmen Kass.

14-aastase Carmeni avastas modellindusega tegelev itaallasest agent, kes tegi talle tööpakkumise, kuid tütarlapse ema ei olnud sellega nõus. Kohaliku modelliagentuuri Baltic Modelsi kaudu kirjutas Carmnen endale ise loa ning lahkus kolmeks kuuks Milanosse, kus tegi algust modellikarjääriga.

18-aastaselt kolis Carmen Pariisi, kus saavutas kiiresti edu, olles mitmete ajakirjade esikaantel: L'Officiel, Vogue, Elle ja teised. 2000. aastal valis ajakiri Vogue eestlanna aasta modelliks.

Carmen on olnud lemmiklaps ja muusa suurtele moenimedele nagu Michael Kors ja Mark Jacobs. Ta on teinud koostööd mitmete tuntud disaineritega, nagu Alberta Ferretti, Anna Sui, BCBG, Bill Blass, Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré, Gianni Versace, Gucci, Jill Stuart, MaxMara, Michael Kors, Moschino, Nicole Miller, Prada, Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger ja Valentino.

Kass on püüdnud enda põhjamaise ja salapärase iluga ka vastassoo pilke. Carmen oli pikaaegses suhtes Saksa malemeistri Eric Lobroniga. Enne malegeeniusega kohtumist nautis Carmen pöörast elukarusselli koos rõivatöösturi poja Richie Akivaga. Kaunitar on käsikäes kõndinud presidendi vastuvõtule koos poliitiku Urmas Reinsaluga ja teda on seostatud ka kirjanikuhärra Kaur Kenderiga. 

Vaata säravat galeriid Eesti esimodellist siin!