Kalevi ragbimehed jõudsid Soome mesitriliigas poolfinaali!Foto: Andres Raudjalg
Spordivaria
14. september 2018, 12:52

Kas Kalev suudab Soome meistriliiga poolfinaali Tallinna tuua? (1)

Laupäeval kohtub Soome meistriliigas müttav Tallinna Kalevi ragbiklubi oma tavahooaja viimasel mängul Helsingi Warriorsiga. Kalev RFC koht liiga poolfinaalis on juba kindlustatud, kuid laupäevase mängu tulemus otsustab, kas Soome meistriliiga poolfinaal on tõepoolest võimalik Tallinnasse tuua.

„Mäng tuleb paras rebimine, sest Warriors on üks meie tugevamaid vastaseid – ainus meeskond, keda meil pole õnnestunud sellel hooajal võita,“ ütles Kalev RFC president Kristjan Kotkas, kelle sõnul on Helsingi Warriors Soome suurim ragbiklubi, mistõttu on tegu võimeka vastasega.

Kotkase hinnangul on Kalev RFC oma mängupilti hooaja jooksul kõvasti parandanud ning Warriors ei kohtu laupäeval Tallinnas enam sama vastasega, kellelt juulis Helsingis napilt võit võeti. „Mängupilt on meil küll paranenud, ent mitte veel piisavalt stabiilne. Koostöös treenerite Joji ja Garethiga kavandamegi parajasti mängutaktikat ning otsime Warriorsi nõrkuseid,“ ütles Kotkas.

„Kui suudame seekord oma koduväljakul Warriorsi võita, siis asetub Kalev liigatabeli tippu, mis annaks meile võimaluse võõrustada poolfinaal Tallinnas. Kalevi poiste, ning tegelikult ka eestlaste jaoks laiemalt, oleks see üsna sümboolne võit – madistada Soome meistriliigas nii, et poolfinaal mängitakse hoopis Tallinnas. Ning seda veel sellisel alal nagu ragbi,“ selgitas Kotkas.

Mäng toimub laupäeval, 15. septembril Kalevi peastaadionil algusega kell 14.00.