Ott Tänak. Foto: McKlein
WRC
14. september 2018, 17:33

Nõutu Tänak: need teeolud lihtsalt ei sobi meie masinale (2)

Ott Tänak lõpetas Türgi ralli esimese pika võistluspäeva viiendal kohal. Kuigi päeva viimasel, seitsmendal katsel sai eestlane rõõmustada ka katsevõidu üle, oli pigem tegemist õnnega, kui kindla juhusega.

"Mis mul selle päeva kokkuvõtteks ikka öelda on. Kohati on väga frustreeriv, aga me teadsime, et sellest tuleb raske ralli," sõnas saarlane WRC otse-eetris. "Samas, siin ei pea endast maksimumi andma, et eesotsas püsida, sest väga paljud teised asjad hakkavad mängima, et heal kohal olla. Kõige tähtsam, et oleme suutnud probleeme vältida."

Kas nigel kiirus on tingitud teeoludest? "Pigem meie auto tehnilisest seisust. See teekate lihtsalt ei sobi meie masinale," sõnas Tänak. "Neid tingimusi on väga keeruline kusagilt leida, et hästi testida. Ka minu jaoks on kõik väga uus. Ei osanud oodata, et siinsed tingimused nii halvaks osutuvad. Samas on see uus kõikide tiimide jaoks."

"Nüüd ootab ees väga palju tööd, aga peame andma maksimumi. Loodan, et leiame midagi, kust aega kärpida. Nendes tingimustes võib kõike juhtuda, seega peame olema homme varakult valmis, et kihutamisega jätkata," lisas Tänak. 

Kuidas aga olukorda parandada? "Ma ei tea, ma olen ainult loll sõitja. Loodan, et mehed leiavad midagi," vastas Tänak naerdes. "Palusin neil minuga rallipargis ühendust võtta kui kõik andmed on läbi töötatud."