Maailmakoristuspäeval osalejatel tasub vihmakeep kaasa võttaFoto: ALDO LUUD
Ilm
15. september 2018, 09:10

ILMAPROGNOOS: Maailmakoristuspäeval osalejatel tasub riietuda vihmakindlalt (1)

Maailmakoristuspäev toob Eestisse sajuhood. Kui Lõuna- ja Ida-Eestis koristajatel on lootust kuiva jalaga koju jõuda, siis Lääne- ja Põhja-Eesti inimestel tasuks ka midagi vihmakindlat kaasa võtta.

Ilmateenistuse andmetel laupäeva hommikul pilvisus tiheneb. Ennalõunal saartele jõudev vihmasadu laieneb mandrile ja liigub päeva jooksul aeglaselt ida poole, pärastlõunal võib kohati äikest olla. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, rannikul puhanguti kuni 15 meetrit sekundis. Õhtul pöördub tuul saartel läände. Õhutemperatuur on 15..18 kraadi.

Laupäev Foto: ilmateenistus.ee

Pühapäeva öö hakul on pilvine ja sajab vihma. Pärast keskööd saartest alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning nõrgeneb 4-9, öö hakul rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis. Päeval tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt läänetuul 5-10, keskpäevast alates saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 meetrit sekundis. Õhusooja on öösel 5..10, rannikul kuni 15 kraadi, päeval 15..18 kraadi.

Pühapäev Foto: ilmateenistus.ee

Esmaspäeva öösel on oodata vähese ja vahelduva pilvisusega enamasti sajuta ilma. Üksnes saartel vastu hommikut pilvisus tiheneb ja suureneb vihma võimalus. Puhub edela- ja läänetuul 5-9, saartel ja rannikul öö hakul puhanguti 14 meetrit sekundis. Päeval pilvisus tiheneb ja saartelt liigub vihmasadu mandrile, Kagu-Eestisse võib sadu alles õhtul jõuda. Edela- ja lõunatuul tugevneb 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 20 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 15 kraadi, päeval 14..18 kraadi.

Esmaspäev Foto: ilmateenistus.ee