Sebastien Ogier. Foto: Reuters/Scanpix
WRC
15. september 2018, 12:34

MacGyveriks kehastunud Ogier: olin väga lähedal, et alla anda

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Ogier pidi Türgi rallil demonstreerima ka oma mehaaniku oskusi, sest üheksandal katsel lõhkus ta oma Fordi vedrustuse. 

"Ma ei uskunud, et suudan selle masina pärast seda finišisse tuua," sõnas prantslane WRC-otse-eetris. "Kui hakkasin vedrustust parandama, ei saanud ma uut juppi kohe paika. See tundus täiesti meeletu ajakadu ja võitlesin nagu segane. Olin väga lähedal, et alla anda. Püüdsin tõesti kõigest väest."

Masina korda saanud prantslane hilines järgmise katse starti siiski kuus minutit, mille tõttu määrati talle minutiline ajatrahv (10 sekundit iga minuti kohta - toim). Ralli üldarvestuses pudenes Ogier seega neljandaks. 

"Üldiselt on see aga väga frustreeriv. See juhtus minuga keset teed. Ma isegi ei näinud, mis seal täpselt oli, ilmselt mingi auk. Aga on nagu on. Nagu näha, saame veel poodiumikoha pärast võidelda," sõnas koormarihmaga õõtshoova kinnitanud prantslane. 

Pärast putitamist tuhises Ogier sama kiirelt edasi, kuid nagu hiljem selgus, tuli see ka tema jaoks üllatusena. "Arvasin, et pean katse läbima ainult tagaveoga, kuid minu üllatuseks sain ikkagi neliveo tööle. Ilmselgelt ei saanud ma kõiki polte kõige tugevamini kinni keeratud, mistõttu on mul hea meel, et kõik vastu pidas," jätkas ta.

"Samas kaotasime punkte olukorras, kus ma ei saanud midagi selle vältimiseks teha. Nüüd pean esikolmikut püüdma hakkama. See on mu ainus eesmärk," sõnas Ogier lõpetuseks.