Aleksandar Djordjevic.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
15. september 2018, 21:23

ÕL SERBIAS | Serblaste treener tõstis esile Eesti koondislaste füüsilist võimekust (1)

Homme Belgradis MM-valiksarjas Eesti korvpallikoondisega kohtuva Serbia peatreener Aleksandar Djordjevic kinnitas, et eeldatavalt nõrgema oponendi vastu serblased hinnaalandust ei tee.

"Olen absoluutselt kindel, et see ei tule kerge mäng. Oleme koondisena nii kaugele jõudnud seetõttu, et austame iga vastast. Teame, et Eestil on kvaliteeti, eriti, mis puudutab füüsist, et meile vastu hakata. MM-valikmängud on teistmoodi kohtumised - nagu nägime neljapäeval-reedel. Kaotatakse koduväljakul, tiimid nagu Sloveenia on suurtes raskustes," ütles Djordjevic.

Pealegi on Serbial võitu vaja - neil on praegu L-grupis neli võitu ja kolm kaotust ja sellega pääsetaks viimasena MMile, aga Gruusia ja Iisrael hingavad kuklasse. 

"Tõepoolest, meie jaoks on homme väga tähtis mäng. Meie filosoofia on võita iga mäng, mitte lihtsalt ära pidada," sõnas Djordjevic, kes on Serbia tüürinud hõbemedalitele nii 2014. aasta MMil, 2016. aasta olümpial kui ka 2017. aasta EMil.

Eesti on L-grupis kahe võidu ja viie kaotusega kuues ehk viimane. Viimati alistuti koduväljakul Saksamaale 43:86.

***

Serblaste poolel teevad viiest NBA mängijast käesolevas valikmängude aknas kaasa kaks. Bogdan Bogdanovic ja Nemanja Bjelica kuuluvad mõlemad Sacramento Kingsi ridadesse, klubi peamänedžer on Vlade Divac. Djordjevic on varem öelnud, et head suhted Divaciga aitasid Bogdanovici ja Bjelica koondisega liitumisele kaasa.

Eesti ajakirjanikele selgitas peatreener, er tegelikult oli ka nende liitumine tõsise töö tulemus. "Bjelica ja Bogdanovic on mõlemad siin, sest nad tahavad seda. Aga pidime lõikusel käinud Bogdanovici kindlustuse eest maksma suure summa raha. See oli meie jaoks raske otsus, aga kõige tähtsam, et nad on siin."

Homne matš algab Aleksandar Nikolici hallis Eesti aja järgi kell 21.15.