Eesti ja Serbia treeningud Aleksandar Nikolici hallis.Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp
Korvpall
15. september 2018, 23:24

Fotod legendaarsest mängusaalist!

ÕL BELGRADIS | Tiit Sokk: mitte ainult Eesti, vaid ka Serbia on kriisiolukorras (7)

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk ei hakka midagi ilustama: homne MM-valikmäng Serbia vastu tuleb ülimalt-ülimalt keeruline. Kui lisada klassivahele keevaline Balkani publik, muutub raskusaste veelgi kõrgemaks.

Koondislased harjutasid Aleksandar Nikolici spordihallis, kuidas teatud Serbia liikumisi peatada, aga homme võivad serblased üllatada millegi täiesti uuega.

"Ka Serbiale on see mäng kriisiolukord," viitas Sokk asjaolule, et neljapäeval kaotas Serbia võõrsil Kreekale. Valiksarja L-grupis ollakse nelja võidu ja kolme kaotusega kolmandal kohal, aga Iisrael ja Gruusia hingavad serblastele kuklasse. Isegi kui Eesti alistatakse, on neil veel suur töö teha. Kindluse saavutamiseks tuleb võita veenvalt, "Pelgalt" 15-20 punkti suurune edu tooks praeguses jõudude vahekorras ilmselt kaasa kohaliku meedia kriitikatulva.

Osadel istmetel on paks tolmukord. Kui saal tõesti täis tuleb ja koristajad enne mängu tublit tööd ei tee, on riiete määrdumine garanteeritud. Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp

"Sakslased mängisid neljapäeval meie vastu süsteemselt - midagi võis ette kujutada, mida nad tegema hakkavad ja kuhu nad jooksevad. Serbia klass on veelgi kõvem. Nad vaatavad, kuidas kaitse tegutseb ja siis harutatakse mäng lahti hoopis teistmoodi kui Saksamaa seda tegi. Võrreldes sakslastega mängitakse rohkem ka individuaalset mängu. See tähendab meie üks-üks kaitsele suurt survet. Peame kokkulepitud asjadest kinni pidama ja reageerima," lisas juhendaja.

Teine küsimus on Eesti rünnak. Kuidas saada punkte? "Praavitame pisiasju, aga kindlasti satume väga raskesse olukorda. Ma ei saa garanteerida, et oleme võimelised üle 60 punkti viskama. Aga isegi Kreeka, kes on tugev, surus Serbia vastu tempot alla, kolmveerand mängust käis jalutamine. Kui hakkame Serbiaga jooksma, siis on pahasti. Ja kui saal ka täis tuleb, võib ära ehmatada küll," tunnistas Sokk pisut nõutult.

Mängusaali tribüünid tõusevad väga järsku üles. Pilt ei peegelda kogu tõde, oma silmaga on kalle veelgi järsem. Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp

Selle, et mängus Saksamaaga jäi eestlastel puudu agressiivsusest ja vihast, kirjutas Sokk vaimsete tegurite arvele. 

"Ei ole nii, et keegi ei taha või ei ürita. Pigem oli see ehmatus või šokitaoline olukord. Kogenud mehed suudavad rasketest olukordadest kergemini üle saada. Ei tohi jada jooksma lasta, et ühele pahale järgneb järgmine paha ja siis tuleb veel üks paha. Järsku on poolteist minutit möödas ja vahe on 10 punkti. Alles siis saame rajale tagasi." 

Homne matš algab Eesti aja järgi kell 21.15.

Kossumeeste tegemisi piilus ka tore kass. Võib-olla ongi see tema kodu? Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp