Kreeka pääses Gruusiast ehmatusega! Foto: fiba.com
Korvpall
16. september 2018, 20:15

VIDEO | Kreeka korvpallikoondis kindlustas dramaatilise võiduga esimesena pääsu MMile

Korvpalli MM-valiksarja teises ehk otsustavas ringis teenis Kreeka võõrsil üliraske 86:85 võidu Gruusia üle ning kindlustas pääsu 2019. aasta finaalturniirile. 

Eelmistes mängudeakendes kahel korral Eestistki jagu saanud kreeklased oli täna võõrsil püsti hädas Gruusiaga. Avaveerand kaotati koguni 17:30 ning poolajaks suudeti vahet vähendada vaid kahe punkti võrra.

Kõva töö tehti ära kolmandal veerandajal, mille Kreeka võitis 12 silmaga. Otsustav neljandik kulges võrdsete heitluses. Veel 1.25 enne lõpuvilet viis Tornike Shengelia Gruusia kuuega juhtima, kuid sellest ei piisanud.

Võõrustajad juhtisid veel kümmekond sekundit enne matši lõppu punktiga, kuid eksisid oma rünnakul. Kreeka toimetas palli vaid mõne sekundiga üle väljaku ning võidukorvi viskas Kostas Papanikolaou koos lõpusireeniga.

Ühtlasi kindlustas Kreeka esimese meeskonnana edasipääsu tuleva aasta MMile. Kuigi neil jääb pidada veel neli matši, siis seni on võidetud kõik kaheksa kohtumist, mis on piisav, et alagrupis koht kolme parema seas kindlustada. 

Tänases matšis tegi Kreeka poolt hiilgava partii Nick Calathes, kes lisaks 31 punktile jagas 7 resultatiivset söötu ja noppis 5 lauapalli. Gruusia poolelt säras Shengelia 23 silma ja 13 lauapalliga. 

Teistest seni peetud tänastest mängudest: Soome jäi võõrsil kindlalt 83:67 alla Prantsusmaale, Venemaa sai kodus magusa 77:73 võidu Bulgaaria üle, kes sai neljapäeval jagu Prantsusmaast.