Dennis Schröder. Foto: fiba.com
Korvpall
16. september 2018, 22:00

VIDEO | Tallinnas Eesti korvpallikoondist koolitanud sakslased pääsesid kodusaalis ülinapilt Iisraeli küüsist

Korvpalli MM-valiksarja teise ringi esimeses matšis Tallinnas enam kui 40 punktiga Eestit võitnud sakslased oli täna kodusaalis suures hädas Iisraeliga. 

Sakslaste jaoks läks seis kriitiliseks teisel veerandajal, mis kaotati koguni 17:33. See tähendas, et poolajaks oli Iisraeli edu juba 19 silma. 

Iisrael kasvatas edu korraks isegi 23 punktile, kuid sakslased suutsid end mängu tagasi võidelda. Otsustavaks neljandikuks sulas vahe 12-le. Kodumeeskond jõudsid nelja minutiga viigini ning seejärel ka paari punktiga juhtima.

Kui esialgu püsis Iisraeli kannul, siis 3.38 enne lõpuvilet oli Saksamaa edu seitse punkti. Aga mäng ei olnud tehtud. 

Viimasel minutil pääsesid külalised aga taas juhtima ning olid võidus kinni. 0,4 sekundit enne lõppu oli sakslastel kasutada küljeaut, mis eeskujulikult korvikohale sööduga ära kasutati. Kusjuures Iisrael lasi asjad nii kaugele omast rumalusest. 

Vaata videost, mis juhtus (otsustavad hetked alates 0.39):

Lisaajal ei jätnud aga Saksamaa midagi juhuse hooleks ning pani oma paremuse maksma 20:6, mis tegi lõppseisuks 112:98. 

Võitjate poolelt tegi hiilgava partii NBA täht Dennis Schröder, kes viskas 30 punkti ja andis 13 resultatiivset söötu. Iisraeli edukaim oli Jake Cohen 23 silmaga, Tamir Blatt viskas 16 punkti ja jagas 10 tulemuslikku söötu. 

Ühtlasi kindlustas Saksamaa sarnaselt Kreekale edasipääsu MM-finaalturniirile. Seega on L-alagrupis, kuhu kuulub ka Eesti, saadaval vaid üks pilet järgmiseks aastaks Hiinasse.