McDonalds'si kaklusFoto: kuvatõmmis Delfi videost
Krimi
17. september 2018, 11:23

Prokuratuur esitas McDonald'sis raevutsenud noortekambale süüdistuse (22)

Juuli teises pooles Tallinna toimus vanalinna McDonaldsis peksmine, kus noortekamp tungis kallale kahele noormehele. Nüüdseks on neljale vägivaldsele poisile esitatud süüdistus röövimises, peksmises ja alkohoolsete jookide varastamises.

Ööl vastu 21. juulit viibis 19-aastane noormees koos oma sõbraga Tallinnas Musumäel, kui nende poole pöördus noorte kamp, kes küsisid raha. Pärast aset leidnud sõnavahetust jooksid noormehed kiirsöögikohta, kus jäid kassade juurde seisma. Sinna tuli ka sama kamp, kes hakkas kannatanuid peksma.  Ühte noormeest löödi pikali laua alla, et ta ei saaks politseisse helistada ja seejärel peksti mitmekesi käte ja jalgadega teist kannatanut. Lisaks rööviti noormehelt rahakott, kus oli sularaha summas vähemalt 60 eurot ja 10 dollarit ning dokumendid.

Kannatanu kaotas peksmise tagajärjel teadvuse. Sündmuskohale jõudnud kiirabiautos tuli kannatanu teadvusele. Noormehel tuvastati haiglas pea- ja näovigastusi.

Asjaolude väljaselgitamiseks alustatud kriminaalmenetlus on tänaseks Põhja prefektuuri kriminaalbüroo poolt lõpule jõudnud ning süüdistusakt on kohtusse saadetud üldmenetluse korras. „Noormeestele on esitatud süüdistus röövimise toimepanemises. Kokku on selles kriminaalasjas neli süüdistatavat vanuses 15 ja 17 eluaastat. Kõik süüdistatavad viibivad hetkel kohtu loal vahi all. Lisaks süüdistusele röövimise toimepanemises on ühele noormehele esitatud süüdistus 15-aastase poisi peksmises ning veel kahele noormehele alkohoolsete jookide varguses,“ selgitas kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, ringkonnaprokurör Rita Siniväli.

Eelistung on määratud oktoobri alguses.