Juhtkiri

Juhtkiri | Koolitunnid alaku üle riigi kell üheksa? (23)

LISA KOMMENTAAR

töö25. september 2018, 23:44
Meil vabrikus hakkab tööpäev kl 7.00 ja mingit kohvijoomist ei ole.
ei18. september 2018, 10:44
ole kindlasti mõistlik. Enamus vanemaid läheb tööle kella kaheksaks. Ummikud ei ole mitte sellest tingitud, et lapsi kooli viiakse, vaid sellepärast, et tööle tuleb sõita ja paljudest kohtadest muud moodi ei saagi sinna, kui oma autoga. Mida need algkooliealised teeksid see tund aega kodus, kui vanemad on läinud? Mis kell siis tunnid veel lõpeksid ja huviringid? Ühest raamatust sattusin lugema, et põhjendamatuid muutusi elukorralduses ei ole mõtet teha, kui see muutus ei too kaasa kvalitatiivset nihet paremusele. Muutus muutuse pärast tekitab palju segadust ja kulutab ressursse ilma asjata. Sama kehtib mu arvates kõikvõimalike nimemuutuste osas, mida viimasel ajal on tehtud - ressursside kulu ilma asjata. Miks seda vaja oli/on?
ressurssidele21. september 2018, 13:09
juurdepääsu pärast ikka... Ei ole siinmail raiskamisele veel mõtlemagi hakatud. Probleemiks tõenäoliselt jaotamise ligidusse sattunud "spetsialistid", karta on, et ka vastava hariduse ja mõtlemisvõimeta. Piiratud ressursside tingimustes.
Refi agent18. september 2018, 08:41
HM-i ametnikel on vaja jälle töö tegemist mängida. Käib üks pidev eksperimenteerimine ja siis pole midagi imestada, et noored ei taha õpetajaks minna. Inimene vajab stabiilsust ( ka laps), aga hariduses täna nii, homme naa!
SV18. september 2018, 08:12
Kui meil siin koolibusside süsteem oleks paigas, siis koolipäev alaku tund hiljem! Minu laps oleks tervem.
jah18. september 2018, 10:33
kuna koolibusse peaaegu et ei ole, siis on mõistlik arvestada sellega, et enamus vanematest peavad kell 8.00 tööpostil olema. Kui HM ametnikud peavd ehk kell üheksa kohal olema, on neid ikkagi vähem, kui tavalisi lapsevanemaid. Mida see väike laps seal kodus siis teeb selle ühe tunni jooksul. Üles on aetud, kõht täis söödud, vanemad läinud?
🗿18. september 2018, 02:49
Miks peab kõike vägivaldselt muutma ja õigustuseks veel juurde lisama, et vaat pahal vene ajal oli ka nii.
Kool on kool, mitte mingi pehme pedeklubi, kus käia või mitte käia.
Teatud sundus ja kord on nagu alusmüür püsivale majale.
Võib jah tunduda vähe jabur, kuid pikemas perspektiivis on positiivne lapse arengule.
lugeja17. september 2018, 23:51
Mida hiljem kool hakkab kellaajaliselt,seda hiljem saavad lapsed tundidest koju pluss veel see,et ringid ja trennid algavad ka hiljem ja lapsed jõuavad siis koju hiljem õhtul.Äkki peaks õigel ajal magama minema mitte poole ööni nutiseadet vahtima.
jah17. september 2018, 23:14
see oleks sellisel juhul siis ainus õige asi, mis on meie hariduses kunagi tehtud
17. september 2018, 22:03
See probleem laheneks, kui minna üle vööndiajale.
Nõukaajal17. september 2018, 20:20
olid koolid kahes vahetuses.
Oi.17. september 2018, 21:36
Moskvas olid mõned isegi kolmes, nagu tehased.
just just17. september 2018, 19:45
Lapsed õpivad mida tahavad, kus ja millal tahavad.
Lapsi ei tohi sundida.
Rohkem sallivust!
kl 917. september 2018, 18:58
algab tööpäev siiski väga vähestes kohtades. Olen väga erinevates asutustes töötanud, enamikes on tööpäev alanud k. 8, ühes kohas 8.30. See juhtkirja kirjutaja võiks ära seletada miks on suurimad ummikud enne kl. 8 kui kõgil tööpäevad tund aega hiljem algavad. Paraku on isegi linnades nii, et linnaliinid on tehtud ametnike jaoks, näiteks minu lapsel on ühistranspordiga kooli sõita võimatu - üks buss väljub liiga vara, järgmine liiga hilja. Tund hiljem on seis sama...
Miks miks.17. september 2018, 21:40
Eks ma siis seletan sulle. Algatuseks arva ära, miks koolivaheajal ummikuid pole? Seepärast, et siis pole tarvis ka lapsi 8-ks tööle viia. Ja teised lähevad tööle kas siis seitsmeks, kaheksask, üheksaks või siis kui ise suvatsevad. Seepärast liiklusvoog ka hajub ja selliseid PDparaade kus tagumised esimestel ninapiudi ahtris kinni, ei toimugi.
selgitus18. september 2018, 07:25
Kell 9 hakkab suure osa ametnike tööpäev,nagu ajakirjanik väidab - kohvijoomisega. Selleks ajaks on lapsed vaja jalust ära saada.
Mimoos 64a.17. september 2018, 18:57
Ma ei saa aru sellest väljendist liiga varajane. Ükski hommikune ärkamine ei ole varajane kui minnakse magama arvestades hommikuse tõusmise ajaga.
Zirp17. september 2018, 18:51
Et siis lähen kaheksaks tööle ja mu esimese klassi põnn läheb ise kooli.No väga mõistlik,kui arvestada et siiani vedasin teda ise koolini. Küttekokkuhoid tohutu, kas ta omapead ka koolini jõuab, see selgub hiljem.
keegi...17. september 2018, 18:14
....juht i d i kas mõtleb midagi välja,pugejad kiidavad takka ning võhikud viivad ellu.
ennemuistsel aal, nii17. september 2018, 17:17
100 aastat tagasi, määras töölemineku-oleku aja päikesevalgus. Vööndiajal pole kell 8 sugugi vara, suveajal küll, nõukogude ajal oli see pealegi 2 tundi nihkes, kella neljaks tööleminek tähendas tegelikult kell 2 südaöösel kohalolekut... Need ajad justkui üle elatud, ikka ei saa kellasid õigeks ega mõtlemist mõistlikuks. Selles see kellakeeramise mõttetus seisnebki. Kui suveaeg, siis vabalt saab nii tundide kui oma(elu)tööga alustada kell 9. Kell üsna suhteline mõiste - kelle jaoks kehtivad vaid tunnid, kellele minutid-sekundidki. Ja on ameteid, kuhu jõutakse peale kosutavat iluund (tööajast), peale spaaprotseduure (samuti tööajast) jne. Järjest suhtelisemaks tikub minema... Peaasi, et ka transpordisüsteem töö- ja kooli algusaegadega kooskõlla viidud saab. Olgu olla!
ühistransport, see tasuta, võimaldagu17. september 2018, 17:01
igast nurgast vajaliku koolini jõudmine, samuti lapsevanematel-töötajatel oma tööpäeva alguseks kohalolemine. ja sõidukordi optimeerides või muutuvad järeltulijate omanikud nende tentsikuteks, sageli juba ollakse - vahemaad üha pikemad, huvialad linnades linnaosi pidi laiali. Kui juba nõudmiseks läks, siis olgu ümberkorraldused mõistuspärased, sageli midagi ringi tõstes on juba paika loksunud muudatus jälle paigast. Reformide lõputus, kellelgi on plaan pikalt mitte midagi korralikult ja töökindlalt toimivaks teha.
mu18. september 2018, 10:37
teada on isegi riike, kus koolilapsi vedav bussijuht kontrollib hommikul, kas kõik oodatavad lapsed on bussis.