Thomas Van der Mars (number 12). Foto: fiba.com
Korvpall
17. september 2018, 21:59

VIDEO | Thomas Van der Mars ja Holland andsid kõva lahingu, kuid Leedu pääses teisel lisaajal üle noatera! (1)

Täna jätkuvad korvpalli MM-valiksarja mängud. Leedu alistas kodusaalis alles teisel lisaajal 95:93 Hollandi ning kindlustas tulevaks aastaks koha finaalturniiril. 

Võõrustajad alustasid matši hästi, võitsid avaveerandi 24:16 ning paistis, et Hollandiga probleeme ei teki. Leedulased aga nõnda lihtsalt ei pääsenud, sest teisel veerandajal võitlesid külalised end mängu tagasi ning poolajapausile mindi viigiseisult. 

Hollandlased said said ka kolmandal veerandajal hästi minema, paari minutiga oldi kuuepunktilises eduseisus. Leedu vahet suuremaks aga ei lasknud ning neljandiku lõpuks suudeti omakorda kahega ette pääseda. 

Vähehaaval suutis Leedu edu kasvatada, neli minutit enne lõpuvilet oldi peal juba 73:59. Kuid mäng polnud veel tehtud! Kui tabloole oli jäänud 1.19, jõudis Holland vaid kahe silma kaugusele. 

Viimasel minutil oli Leedul võimalik mäng enda kasuks kallutada, kuid seitse sekundit enne lõpuvilet viigistas Charlon Kloofi pealtpanek mänguseisu! Vahetult enne seda napsas ta palli Mindaugas Kuzminskaselt. Nõnda läkski võitja selgitamiseks vaja lisaaega. 

Leedu alustas teravamalt, kuid Holland püsis tublisti kannul. Kui lisaaega oli mängitud veidi alla kolme minuti pääsesid külalised juhtima. Minimaalset edu õnnestus pikalt hoida, kuniks Edgaras Zelionis ründelaua noppis, palli veaga korvi toimetas ning kodumeeskonna kahega ette viis. 

Aga visa Holland ei andnud alla! Minutilise mõtteaja järel kulus vaid paar sekundit, et pall korvi toimetada ja seis taas viigistada. Mõlemad meeskonnad jõudsid veel ühe korra kaugviset proovida, kuid tulutult ning nõnda läkski matš teisele lisaajale. 

Ka seal jätkus äärmiselt tihe heitlus. Mõlemalt poolt oli igale korvile vastus olemas ja nõnda mindi ka viimsele minutile vastu viigiseisult. Otsustav korv sündis viis sekundit enne lõpuvilet, kui Leedu poolt oli täpne Mantas Kalnietis.

Võitjate poolelt tõusis resultatiivsemaks Kalnietis 21 punktiga, kes neist 8 viskas teisel lisaajal. Hollandi parimana tõi Kloof 19 silma, mullu Kalev/Cramos pallinud Thomas Van der Mars toetas teda 16 punktiga, Raplas ridades mänginud Jito Kok panustas 10 punkti ja 9 lauapalliga. 

Samas J-alagrupis peetud päeva esimeses mängus alistas Itaalia võõral väljakul 69:63 Ungari. Õhtu viimases matšis alistas Poola Horvaatia 79:74 ja hoiab MMile pääsemise lootust.