Joaquin Colom (palliga) päästis Hispaania. Foto: fiba.com
Korvpall
17. september 2018, 23:02

Valitsev Euroopa meister on jamas! 

VIDEO | Viimaste minutitega suurest kaotusseisust välja rabelenud Läti sai Hispaanialt valusalt lüüa

Korvpalli MM-valiksarjas pidasid täna põneva matši Hispaania ja Läti, kust õnnestust võiduga lahkuda kodusaalis mänginud lõunaeurooplastel. 

Hispaanlased kontrollisid suuremat osa kohtumisest ning kaks minutit enne lõppu tundus edu igati turvaline, üheksa punkti. Lätlased aga alla ei andnud.12 sekundit enne lõpuvilet viis Janis Timma tabamus külalised punktiga ette. 

Siis tõttas mängujuht Joaquin Colom nobedalt palliga üle platsi, tabas keerulise lähiviske ning viis Hispaania omakorda punktiga juhtima. 

Lätlased vastasid kohe pallikaotusega, misjärel tehti kiire viga Colomile. Ta tabas mõlemad vabavisked. Seejärel said meie lõuanaabrid veel üsna korralikule kaugviskele, ent Janis Strelnieks ei tabanud ja Hispaania kirjutas tabelisse 85:82 võidu. 

Kodumeeskonna poolt tõusis resultatiivseimaks Colom 18 silmaga. Läti poolelt viskasid võrdselt 20 punkti Strelnieks ja Timma. 

Ülimalt keeruline on valitseva Euroopa meistri Sloveenia seis, kes jäi täna kodus 77:86 alla Türgile. Sloveenid on võitnud kaheksast matšist vaid kaks, millega ollakse viimasel kohal. Türklased said kirja kuuenda võidu, said mööda Lätist ja tõusid teiseks.

Intriigi jagub aga  I-grupis korralikult. Mängudeakna viimases kohtumises alistas Montenegro koduväljakul 90:84 Ukraina. Mõlemal on nüüd tabelis neli võitu ja neli kaotust. Üsna turvaliselt võib enda tunda vaid Hispaania, kellel kirjas vaid üks kaotus.