Luka Doncic Dallase treeningul. Foto: MFFL/Twitter
Korvpall
18. september 2018, 10:10

ESPN: Doncici füüsiline vorm ei vasta NBA standarditele, kuid ta on ikkagi parim mees platsil

Euroopa korvpalli juba 18-19aastasena vallutanud Luka Doncic proovib nüüd kätt NBAs Dallas Mavericksi tiimis. Hooaja eel on sloveen end näidanud heast küljest. 

"Dallasest tulevad jutud räägivad, et treeningutel on Doncic sageli kõige parem mees platsil. Vaatamata sellele, et tema füüsiline vorm ei vasta NBA standarditele," teatab ESPNi ajakirjanik Tim MacMahon.

Ta lisas: "Imelise sööduoskusega Doncic on läbi aegade kõige küpsem Euroopa mängija, kes NBAsse saabunud. Tal on teiste kollanokkade ees suur eelis, sest ta on juba profikorvpalli mänginud." 

Doncici täpsemat olukorda on siiski raske hinnata, sest tal jäi vahele suveliiga, kus paljud uued tegijad müttasid. Dallase juhid sellepärast aga eriti ei muretse, sest 19aastane tagamängija on saanud meeskonnaga piisavalt harjutada ja hooaja alguseni on veel aega. 

Mullu Madridi Reali Euroliiga võiduni vedanud ning nii kogu hooaja kui ka finaalide MVP auhinna võitnud Doncic on ookeani taga juba südameid võitnud. Näiteks on Dallase legend Dirk Nowitzki tema oskustest täiesti jahmunud.