Lewis Hamilton (vasakult teine) New Yorgis. Tema paremal käel popstaar Nicki Minaj, vasakul Tommy Hilfiger ja Dee Hilfiger.Foto: Jamie McCarthy
Vormel 1
18. september 2018, 11:05

Mercedese boss kaitseb modelliks kehastunud Lewis Hamiltoni (1)

Maailma meedias on vormel-1 sarja täht Lewis Hamilton saanud oma elustiili osas palju kriitikat. Viimati heideti Mercedese piloodile ette, et ta tiirutas vahetult enne Singapuri GP-d üle maailma. 

Nimelt reklaamis Hamilton maailma eri paikades Tommy Hilfigeri uut rõivakollektsiooni. Briti meedia andmetel lendas vormeliäss 10 päevaga üle 40 tuhande kilomeetri, külastades sealjuures Milanot, Shanghaid, Londonit ja New Yorki, kuniks ta lõpuks Singapuri jõudis. 

Kogu ringitrallitamine ei jätnud Hamiltonile aga mingisugust jälge. Kagu-Aasias peetud vormel-1 etapil valitses ta kogu nädalavahetust, võitis etapi ning kasvatas üldarvestuses edu Sebastian Vetteli ees 40 punktile. 

"Olen juba kuus aastat kuulnud etteheiteid, miks lasen Lewisel nii palju ringi lennata. Teate, need 10 päeva olid tema elu kõige ekstreemsemad. Ta pidi laval olema Shanghais, paar päeva hiljem New Yorgis jne. Aga ta tuli Singapuri ja tegi kõigile ära," kaitses Mercedese tiimiboss Toto Wolff Hamiltoni. 

"Meil pole mingisugust õigus teda hukka mõista. Hinnakem sportlast ikka tema saavutuste, mitte eraelu järgi. Ta teab, mis on talle parim." 

Hamilton on mõistagi leppinud, et tema eraelu meedias iga külje alt lahatakse. Britt kinnitas, et tema prioriteet on vormel-1 tiitel. "Olen Totole öelnud, et ta ei kahtleks minuks. Meistrikarikas on minu peamine eesmärk," sõnas ta. 

Praegu naudib Hamilton Taimaal väljateenitud puhkust. Järgmine etapp peetakse septembri lõpus Moskvas.