Hanno PevkurFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
18. september 2018, 11:54

Hanno Pevkur: valitsus on muutunud räpakaks (8)

Täna riigikogus õiguskantsler Ülle Madise aastaettekannet Reformierakonna fraktsiooni nimel kommenteerinud Hanno Pevkur ütles, et viimase aasta üheks suurimaks probleemiks on kujunenud koalitsiooni räpakas õigusloome.

“Tänane valitsus jätab inimeste elu või riigi toimimist oluliselt mõjutavad ettepanekud läbi analüüsimata ning otsused tehakse kiirustades. Niinimetatud kirikuraha eelnõu, aktsiisipoliitika või muud maksumuudatused on kõik vajanud parlamendis, kas muutmist või lausa tagasilükkamist,” ütles Pevkur.

Ta täiendas, et aktsiiside muutmine tehti ilma sisulise mõjuanalüüsita, kirikutele taheti raha anda lausa seadusevastaselt ja VEB-fondi eelnõuga sooviti Eesti riigi kohustuseks teha okupatsioonikahjude hüvitamine. “Need on vaid kolm näidet ebakvaliteetsest ja räpakast õigusloomest, mida riigikogu saal viimase aasta jooksul näinud, rääkimata tarbetutest normidest, mida Eesti õigusesse soovitakse kirjutada,” lisas Pevkur.

Pevkur julgustas õiguskantslerit senisest julgemalt oma arvamust välja ütlema ka enne seaduseelnõude jõudmist parlamenti. “Õiguskantsler osaleb kõikidel vabariigi valitsuse istungitel ja juba seal on võimalik seaduseelnõude eksimustele tähelepanu juhtida,” märkis Pevkur.