Maasikakarp, kuhu oli peidetud nõel. Foto on tehtud 14. septembril Gladstonesis.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
18. september 2018, 13:16

VIDEO | Austraalia maasikakasvatajad peavad ära viskama tonnide kaupa maasikaid (1)

Austraaliat on tabanud üleriigiline paanika seoses nõeltega varustatud maasikate tõttu. Nii tuli näiteks Brisbane'is asuval Donnybrook Strawberry Farmil vähese nõudluse tõttu ära visata miljoneid maasikaid. „Peame need ära viskama, kuna turg ei võta neid nõeltehirmus vastu,“ sõnas Stephanie Chheang, kelle emale ja kasuisale farm kuulub.

Tütarlaps kirjutas Facebookis, et kahtluseta on toimuv kõige hullem, mis tema perega eales juhtunud on. Stephanie avaldas ka video, milles on näha, kuidas marjad lihtsalt ära visatakse. „Kaotasime kolme päevaga kõik,“ ütles ta.

Neiu sõnul on häiriv, et tema ema ja kasuisa on näinud pere heaks nii palju vaeva, kuid mille isekad inimesed on lihtsalt hävitanud.

Stephanie kinnitab, et nende talu marjad läbivad enne turule jõudmist põhjaliku kontrolli, seal hulgas kontrollitakse saak üle ka metallidetektoritega.

Riiultel, kus tavaliselt asuvad maasikad, laiutab neil päevil tühjus. Foto on tehtud 14. septembril Colesi supermarektis Brisbane'is Foto: Reuters/Scanpix

Maasikaid, kuhu on peidetud õmblusnõelu, on leitud mitme osariigi territooriumilt enamal kui 20 juhul. Seoses rikutud marjadega on praegu teada olevalt haiglasse toimetatud üks meesterahvas. Kõnesolev intsident juhtus 9. septembril. 

Kurjategija või kurjategijate tabamiseks on valitsuse palvel algatatud uurimine. Juurdlust juhtiva Danny Doherty sõnul, et ei ole neil ühtegi kahtlusalust, samuti ei osata pakkuda ühtki motiivi, mis kellegi selliste tegudeni viia võiks. Kui kurjategija tabatakse, võib teda ees oodata kuni 10 aasta pikkunue vabadusekaotus.