Flora vs Kalju jalgpall Tags: LiliuFoto: Martin Ahven
Jalgpall
18. september 2018, 19:48

Kuressaare läks Kalju vastu 2:0 ette, kuid Liliu maksis saarlastele mängukeelu eest kätte

Jalgpallimeistrivõistluste liider Nõmme Kalju mängis täna fännide närvidega, kuid pööras Kuressaares 0:2 kaotusseisu 4:2 võiduks.

Koos tänasega kümme matši järjest kaotanud Kuressaare asus 28. vooru matši 33. minutil üllatuslikult 2:0 juhtima, kui nurgalöök lõppes Kalju keskkaitsja William Gustavo omaväravaga. Viis minutit varem oli 20 meetrilt skoori avanud Sander Seeman.

Aga mida aeg edasi, seda rohkem suutis Kalju enda asja peale suruda. Kui vaheajale mindi veel Kure 2:1 eduseisul (43. min Marko Brtan), siis teise poolaja algusega pani kullakursil liikuv Kalju oma paremuse maksma.

Peaosas oli Brasiilia ründaja Liliu, kes teenis meeskondade eelmises omavahelises kohtumises Kure mängija Mario Pruuli pihta sülitamise eest neljamängulise keelu, mis lõppeski justkui sümboolselt täna Saaremaal. 

Niisiis, 56. minutil realiseeris Itaalia keskkaitsja Maximiliano Ugge penalti, mille teenis Liliu. Üheksa minutit hiljem tabas Liliu pealelöök posti, kuid tagasipõrkunud palli lõi Igor Subbotin mõnelt meetrilt võrku. 75. minutil sai lõpuks Liliu ise ka värava kirja ning teipis endal tähistamiseks suu kinni. Ilmselge žest neile, kes teda sülitamise pärast hurjutasid (mees ise ei võtnud tegu omaks).

Kalju võitis tänavu Kuressaare vastu kõik neli liigamängu, tulemused kevadest alates: 3:0 (võõrsil), 8:3, 4:0 ja 4:2 (võõrsil).

Tabeliseis enne kell 20.30 algavat kohtumist Narva Trans - Tartu Tammeka: