Kaardimoor Dalia OlgaFoto: Meeli-Kyttim
Tele
20. september 2018, 21:29

Kaardimoor Dalia Olga: mul oli raske keskenduda, sest olin väga väsinud (9)

"Katse pealuudega oli minu jaoks kõige raskem. Mul olid kõik meeled sellel katsel segatud. Ka surnute ja elavate mõtted olid segamini," arvab "Eesti selgeltnägijate tuleproovist" esimesena välja kukkunud Dalia Olga, et talle sai saatuslikuks magamatus.

Esimeseks ülesandeks viidi selgeltnägijad Audrus asuvasse vana mõisa teenijatemajja, kus juhtusid imelikud ja seletamatud asjad, mis maja tänasel elanikul Maarjal rahus olla ei lase. Kord hingab keegi naisele kukalasse ja kord kihutab jäine hingus läbi terve maja. Selgeltnägijad pandi proovile ning neil tuli tunnetada, mis majas on toimunud ja kes või mis ei lase Maarjal elada. Ülesanne oli väga keeruline, sest majas on toimunud tulekahju, millest pääses eluga väike laps, seal on olnud vabasurma minejaid, mõisaaegsetest juhtumitest rääkimata. Ootamatult tajusid selgeltnägijad ka Maarja endaga toimunud kohutavaid sündmusi.

Teine ülesanne viis selgeltnägijad kokku kolme mehega, kellel kõigil on kodus oma pealuu. Üks saate osalistest, Toomas varastas pealuu koolist anatoomiaklassist ja see on temaga kaasas käinud 40 aastat. Mees on pääsenud napilt eluga uppumisest, tulistamisest ja autoavariist. Nii mõnigi mees on oma endise „sõbrakese” pärast selgeltnägijatega kohtumist maha matnud. Lisaks tahtsid saatetegijad teada, kust peaks otsima muistsete eestlaste malevapealiku Lembitu pealuud, mille otsinguid on Eesti riik toetanud 10 000 euroga.

Kaardimoor Dalia Olga paistis eelmises saates silma oma lahendamiskiirusega ja üllatas kõiki täpsete vastustega, mida kaardid talle ette andsid. „Kasutan kaarte, mis on minu poolt loodud. Olen kaartidega tegelenud alates 10. eluaastast. Ma ei näe pilte nagu selgeltnägijad, vaid tunnen, mis võiks juhtuda tulevikus,“ sõnas naine toona. Kuid seekordsetes katsetes polnud vaja tulevikku ennustada, vaid minevikus toimunud sündmuste kohta uurida. Dalia Olga kaardid oleks olnud justkui ära vahetatud, sest nad viisid ta kord ühte ja siis teise suunda, naine pidi pikalt otsima õigeid sõnu. Seekord vedasid kaardid teda alt ning naine pidi saatest lahkuma.

Otsustavaks sai väsimus

Dalia räägib, et päev enne Audru mõisas ülesande lahendamist oli võistlejatel selja taga pildistamine ning magamatus ja väsimus kimbutasid. "Eelmisel päeval oli ka katse ning õhtul tegime veel reklaami jaoks filmi ja fotosid," räägib ta. "Mul oli väga raske keskenduda, kuna ma olin väga väsinud."

Igapäevaselt kõhutantsuga tegelev sensitiiv ja kaardiladuja räägib, et eelmine katse, mis oli seotud traagiliste sündmustega, mõjutas teda väga. "Võtsin endale kõik, mis seal juhtus – inimeste tunded ja mõtted."

Dalia Olga arvab, et katse pealuudega on talle vastumeelne ka sellepärast, et tegemist oli mänguga. "Intuitsioon keeldub sellisel juhul töötamast."

Dalia lähenes ülesandele kaartide ja pendli abil. Ta sõnab, et tegemist on kõigest vahenditega, mis aitavad tal lihtsalt kergemini kontakti saada enda intuitsiooniga. "On juhtunud, et ka ilma nendde lisavahenditeta võin midagi tunda."

Saates osalemine tuli kasuks

Kaardimoor lausub, et tunneb ehk isegi head meelt, et pidi saatest lahkuma, kuna tunneb end kasutuna, kui ta ei saa enda võimetega kedagi aidata.

Sensitiiv ei kahetse kordagi, et saates osales. "Olen rahul ja leian, et see oli minu jaoks väga kasulik. Pidin lahkuma oma mugavustsoonist ega karda enam kaameraid."

Kõige tähtsamaks peab Dalia seda, et tänu saatele kohtus ta väga heade inimestega ja sai saatest häid sõpru. 

Kui küsida kaardimoori käest, mida kaardid näitavad võitja osas ja kas ta aimab, kes tänavu selgeltnägija tiitli võidab, lausub naine salapäraselt, et tal on küll sisetunne, aga hetkel ei soovi ta midagi avaldada. 

Ei ole kunagi varem pidanud inimesi otsima

Dalia jaoks oli saate kõige meeldejäävam kogemus see ülesanne, kui ta leidis autost naise. "Arvasin et ei suuda seda mitte kunagi teha, see oli minu esimene kogemus inimese otsimisega."

Pea kõik saates kogetu oli parajalt ootamatu. "Olen aastaid nõustanud inimesi armuelu, raha ja äri asjus. Olen aidanud inimesi karjääri ja elumissiooni leidmisel. Kuid kunagi varem ei ole mul olnud kogemusi inimeste leidmisel, inimese fotode vaatamisel ja ära arvamisel, kellega on tegemist."

Naine toonitab, et on väga rahul, et sai enda oskused proovile panna. "Selle kogemuse käigus sain aru, et pean rohkem usaldama oma intuitsiooni."

Saate parim oli tajuja Reili, esile toodi ka selgeltnägija Žanna.