Evelin ja SchubertFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
19. september 2018, 12:34

Evelin Ilvese koer pani plehku ja viidi varjupaika (20)

Eile jagasid loomasõbrad Facebooki leitud ja kadunud loomade grupis fotot vanalinnas ringi luusivast koerast, kes meenutas kangesti endise esileedi Evelin Ilvese lemmikut Schubertit.

Inimesed kirjutasid ka kommentaarides, et ilmselt on tegu Evelini, kes elab leidmiskoha lähedal, koeraga. Siiski jõuti loomake enne peremehe kätte saamist juba varjupaika viia.

Loomade hoiupaiga kodelehel ripub teade, mis annab infot, et täna jõudis Schubert siiski koju tagasi.

Schubert on stabyhoun'i tõugu koer ning oli esimene oma tõu esindaja Eestis. "Tegu on Hollandi rahvuskoeraga, sadu aastaid vana universaalse talukoeratõuga. Teda pole aretatud ilukoeraks ega mõne muu ühe omaduse koeraks. Sestap näeb ta välja nagu hundike, tavaline karjakoer," on Evelin rääkinud.

Nime sai neljajalgne ikka kuulsa helilooja, Franz Schuberti järgi. Heliloojate järgi on nimed saanud ka varem Evelini peres olnud koerad. "Arvo Pärt on Schubertile palju kordi klaveril Schubertit mänginud ning mul on tunne, et ta tunneb selle kontserdi ära, kui talle vilistada: tõuseb kohe püsti, keerab pea viltu ja läheb ukse juurde vaatama, kus Arvo on."