Jaak MadisonFoto: Stanislav Moškov
Poliitika
19. september 2018, 12:43

Jaak Madison: kui Jürgen Ligi väidab, et ei teadnud Danske rahapesust midagi, on ta lihtsalt labiilne mutrike (145)

Ekrelasest riigikogu liige Jaak Madison süüdistab enda Facebooki postituses Jürgen Ligi, et too on Eestist mananud pildi kui ilusa renomeega väikeriigist, kuid ometi ei teadnud Ligi rahandusministrina ametis olles väidetavalt mitte midagi samal ajal käinud Danske rahapesust. 

Madison seletab, et kaheksa aasta jooksul pesti Eesti kaudu vähemalt 200 miljardit dollarit. Danske panga juht astus tagasi, kaheksale Eesti haru töötajale on esitatud kuriteokahtlustus, kuid Eestis on samal ajal vaikus.

"See on lihtsalt jälk, milline korruptiivsus ja totaalne varastamine on toimunud ning endine rahandusminister Ligi lõõritas mõned nädalad tagasi, et kõik tema juhtimise ajal toimunud vead toimusid tema teadmata. Idioot," pahandab Madison. "Kui Danske on võtnud väga selgelt hoiaku, et see räpane pori tuleb maha pesta, siis Eesti just nagu ootaks mingit imet. Imet, mis päästaks meid tohutust mainekahjust ja päästaks terve seltskonna korruptante, kuhu on segatud ka poliitikud."

Madisoni sõnutsi on Reformierakond koos Jürgen Ligiga aastaid laulnud regilaulu sellest, kui ilusa renomee ja mainega me oleme välismaal ning kuidas meil on tasakaalus eelarve ja vastutustundlik laenupoliitika.

"Nüüd see kaardimaja on kokku varisenud. Varisenud nii, et igasugune maine on hävinenud ja taas oleme maailma uudiste esikülgedel kui tavaline postsovietlik korrumpeerunud Ida-Euroopa riik, kus varastatakse külma kõhu ja ohutundeta," on Madison nördinud ja põrutab, et nii ei saa jätkata. "Vastutama on lõpuks vaja panna konkreetsed inimesed ja padruni hülsid peavad lendama. Seda ülekantud tähenduses."

Madisoni meelest tuleb prokuratuuril nüüd oma eksistentsi vajalikkust tõestada ning algatada kriminaaluurimine isikute osas, kes võisid selle Danske juhtumiga seotud olla.

"Nendeks on näiteks toonased juhid finantsinspektsioonis ja ka rahandusministrid," ütleb Madison ning lisab, et suurima osa sellest perioodist, kui see vähemalt 200 miljardi dollari pesemine käis, oli rahandusministriks Jürgen Ligi, täpsemalt 4. juuni 2009 – 3. november 2014.

"Kui ta väidab, et tal polnud õrna aimugi, mis toimub meie panganduses ja Danskes, siis ta on lihtsalt süüdimatu labiilne mutrike, kes peaks tegelema millegi muuga. Näiteks rattaspordiga ja mitte kunagi enam sõna võtma teemadel nagu kasulikud idioodid või Eesti maine kahjustajad. Tema ise on tänaseks osutunud üheks suurimaks kahjuriks. See korrumpeerunud rämps tuleb päevavalgele tõmmata ja avalikult üles riputada."