Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi rallil. Foto: AFP/Scanpix
WRC
19. september 2018, 14:11

Toyotal on uus sõitja silmapiiril, kuid too ei pruugi Tänakuga kõige paremini läbi saada (11)

Kuulujutud Toyota rallitiimi kolmanda sõitja ümber ei taha kuidagi vaibuda. Portaali Autosport sõnul kaalub Jaapani autotootja järgmiseks hooajaks oma ridadesse meelitada tänavu Citroenist poole hooaja pealt kinga saanud Kris Meeke'i. 

Soome rahvusringhääling hõikas eile välja uudise, et Esapekka Lappi kavatseb Toyotast Citroeni rooli kolida, mistõttu on Tommi Mäkinenil kärmelt uut pilooti tarvis.

Mäkinen tunnistas usutluses Autospordile, et ta on Meeke'iga ühenduses olnud. "Olen temaga rääkinud ja ta on kindlasti üks kandidaatidest," oli soomlase ebalev vastus. Arusaadavalt ei sünni sellised otsused vaid neljakordse maailmameistri peas, vaid need on vaja läbi arutada ka jaapanlastega.

Ent enne ümarlaua taha istumist peab Mäkinen ise samuti oma valikus kindel olema. Meeke on küll kiire sõitja (kohati isegi liiga kiire), kuid see toob esile järgmise murekoha. Kuidas võiks Meeke läbi saada MM-tiitli konkurentsis kihutava Tänakuga?

"Kris on sõitja, kes tahab hirmsasti võita, aga meil on juba üks selline sõitja olemas. Kuidas nad üheskoos hakkama saaksid?" arutles Mäkinen. "Ma ei usu, et see oleks väga suureks probleemiks, aga vaatame, mis saab."

Meeke ise ei soovinud sel teemal Autospordiga rääkida.